2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kétségek a GVH elnöki posztja körülForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 09:45:22
Aggályos lehet Juhász Miklós jelölése a Gazdasági Versenyhivatal elnöki posztjára, mert 1999-ben megbírságolta õt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete bennfentes információval való visszaélés miatt ...
- erre hívta fel a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek írt hétfõi leveleiben a Transparency International. A korrupcióellenes szervezet álláspontja szerint megkérdõjelezhetõ lenne a jelölt hitelessége a tisztességes piaci verseny kikényszerítéséért felelõs Gazdasági Versenyhivatal élén.

A kormányzati intézkedések sikere nagymértékben függ az azokat végrehajtó vezetõk szakmai és etikai hitelességétõl - írják. Úgy fogalmaznak: a Gazdasági Versenyhivatal elnöki posztjára jelölt személyt, illetve azt a céget, amelynek Felügyelõbizottsága elnökeként a cég jogszerû mûködésének ellenõrzéséért a jelölt felelt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete olyan ügylet miatt marasztalta el, amelynek során bennfentes információval élt vissza.

A TI a levelekben feltüntette a PSZÁF vonatkozó határozatait, amelyek szerint Juhász Miklóst 300 ezer, az érintett társaságot pedig 800 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték 1999-ben.

A korrupció elleni fellépés hatékonysága és hitelessége szempontjából elengedhetetlen, hogy a felelõs pozícióra jelölõ és jelölt személyek saját magukkal szemben magas etikai mércét állítsanak - fogalmaznak az Orbán Viktornak és Schmitt Pálnak írt levélben.

Múlt héten jelentették be, hogy Juhász Miklóst jelölte a Gazdasági Versenyhivatal elnökének Orbán Viktor kormányfõ. A hatályos törvény alapján a GVH elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki. A versenyhivatal mostani vezetõjének, Nagy Zoltánnak novemberben jár le második 6 éves mandátuma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!