2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Üzenj Európának a Szigetrõl!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-12 08:42:41
Az Európai Unió intézményeinek és Európa szerte a barátaiknak is hagyhatnak üzenetet a Sziget Fesztivál látogatói a most felállított úgynevezett EU Trió Fán.
Az idei rendezvény egyik fókuszában ugyanis a spanyol, belga, magyar EU trió áll.

Az idei Sziget Fesztivál egyik fókuszában a spanyol, belga, magyar EU trió áll. Éppen ezért a Hungarikum falu közelében felállították a fesztivál európai találkozási pontját, azaz a European Meeting Pointot. Ez egy kétszintes sátor, amelynek alsó szintjén az Unióval és a soros elnökséggel kapcsolatos kvízjátékokon lehet részt venni, felsõ szintjén pedig az európai konzulátus mûködik. Ennek lényege, hogy a Magyarországon mûködõ konzulátusok kitelepülnek a fesztiválra és segítséget nyújtanak az esetlegesen bajbajutott külföldieknek. A sátorban helyett kapott egy európai bisztró is, ahol spanyol, belga és magyar ételeket és italokat lehet fogyasztani, a közelben pedig egy óriás társasjáték vár mindenkit.

A sátor mellett felállították az Európai Trió Fát, amelynek lényege, hogy a Sziget látogatói üzenetet hagyhatnak Európa szerte a barátaiknak, illetve az Unió intézményeinek. Színes falevelekre írhatják le gondolataikat, amelyet azonnal digitalizálnak és egy facebook oldalra töltik fel azokat. A programigazgató szerint már most is nagyon sok üzenet van a fán.

"Az Európai Bizottság támogatja a fesztivált, mert olyan kulturális eseménynek tartják, ahol az európai fiatalok megismerhetik egymás hazájának kultúráját. A sátorban pedig tájékozódhatnak arról, hogy az unió mit tesz a fiatalokért, akár még tanulnak, akár már munkába álltak" - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatsárét, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelõs tagja.

Az EU Trió Fát a biztos egy jó kezdeményezésnek nevezte és azt mondta, hogy a saját szakterületével kapcsolatban õ maga is fog írni egyik levelére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!