2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nem tudták, hogy életveszélyes a bölcsõdeForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-12 09:17:33
Csak akadálymentesítés és fûtéskorszerûsítés szerepelt a tervekben, ehelyett szinte az egész intézményt fel kell újítani.
A nyári munkálatoknál derült ki, hogy életveszélyes az egyik gyõri bölcsõde. A 42 éves épületben a téglák mozognak, a járólapokat mintha nem is rögzítették volna és a falak is vizesek. Az idejáró csaknem 50 gyereket novemberig másik bölcsõdében helyezik el.

Még vésõ és kalapács sem kell a bölcsõde falának lebontásához, a habarcsot ugyanis kispórolták a téglák közül. Az aljzat beton helyett homok. A járólapok mindenhol törnek, a csempék pedig potyognak. Csak kisebb átalakítást terveztek a nyáron, de kiderült: életveszélyes az épület. A felújítás viszont így hatszorosa lesz a tervezettnek.

„Központi tartalékból ide csoportosítottunk, meg az egészségügyi tartalékból még 21 millió forintot, és így 25 millió forintból meg tudjuk csinálni” - mondta Somogyi Tivadar, Gyõr alpolgármestere.

Novemberig lesz zárva az intézmény. Addig két másik bölcsõdében helyezik el a körülbelül 50 gyereket.

„Nem arról van szó, hogy most novemberig nem jöhetnek a kicsik, hiszen 16-án fogjuk a gyerekeket fogadni, a munkahelyeken ugyanúgy el tudják látni a feladatukat” – mondta Horváthné Nyéki Ildikó, Kiskúti úti Bölcsõde vezetõje.

Egy két éves kislány, Réka is egy hét múlva kezdi a bölcsõdét. Édesanyja most tudta meg, hogy máshova kell majd vinnie a kislányt.

„Nekünk nagyon jól jött az, hogy a Türr István úti bölcsödébe át tudunk menni, mert a központban dolgozom, a nagyobbik kisfiam az evangélikus iskolába jár és útban van. Tehát ez nekünk tökéletes” – mondta a kislány édesanyja.

A halomban álló játékok és a bútorok is a bölcsisekkel és a gondozónõkkel együtt költöznek, hogy a gyerekek minél kevesebbet vegyenek észre az átmeneti nehézségekbõl.
Az önkormányzat azt reméli, egyedi esetrõl van szó. Arra ugyanis nincs pénzük, hogy a több évtizede épült intézményeik mindegyikét statikusokkal vizsgáltassák meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!