2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Drogfogás a SzigetenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-12 12:27:33
Csaknem egy kilogramm kábítószert találtak a rendõrök egy nigériai férfi bérlakásában. Azután tartottak nála házkutatást, hogy drogot foglaltak le a Sziget Fesztiválon.
A Hajógyári szigeten hétfõn bukott le a két afrikai - egy nigériai és egy libériai férfi. A nyomozók a fesztiválon több mint ötszáz extasy tablettát és csaknem 30 zacskó marihuánát találtak.

Szinte még el sem kezdõdött a Sziget, a nyomozók azonnal elfogtak két kábítószer dílert. Hétfõ este kapták el õket, miután kiszúrták, hogy drogot árulnak az Afrika Sátor környékén.

A két gyanúsított ruháit átkutatták, zsebeikben több mint ötszáz extasy tablettát és 29 csomag marihuánát találtak. A marihuánát már elõre kimérték, a vevõknek csak a pénzt kellett odaadniuk.

"Az elfogás és az intézkedés után házkutatást tartottunk a gyanúsítottak lakásán, ahonnan további, mintegy egy kilogrammnyi extasy tabletta került elõ" - mondta Varga Péter, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság megbízott osztályvezetõje.

A libériai és nigériai férfiaknál több százezer forintot találtak. A nyomozók szerint már jó néhány órája kereskedtek a kábítószerrel.

A Sziget Fesztiválon idén is több tucat kamera és biztonsági ember vigyáz a rendre. Az elmúlt években viszont semmilyen komolyabb bûncselekmény nem történt a fesztiválon.

"Közel 1500 biztonsági ember, tömegirányító, rendezõ vesz részt a biztosításban, a teljes területet kamerarendszerrel fedtük le, ami azt jelenti, hogy 22 darab kamera, ebbõl négy speed kamera, ami azt jelenti, hogy 360 fokban forgatható és így pásztázza a területet" - mondta ifj. Lasz György, az In-Kal Security Kft. ügyvezetõje.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a gyanúsítottak legálisan tartózkodtak Magyarországon.

A lefoglalt kábítószer értéke az elsõ becslések szerint több mint egymillió forint. A két gyanúsítottat õrizetbe vették, elõzetes letartóztatásukról a bíróság dönt majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!