2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Esküvõ ApátibanForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2010-08-16 10:31:43
Két héttel ezelõtt még Csizmadia Tibor református lelkész állt ott párjával, ahol most Bertalan Emõke Körösszegapáti szülötte és Milton Andrew Paul Angliában élõ londoni fiatal- ember. Most õk mondták ki a boldogító igent, a körösszegapáti református templomban nagytiszteletû Csizmadia Tibor református lelkipásztor elõtt.

Több szempontból érdekes volt ez az esküvõ. A fiatalok Londonban ismerkedtek meg (milyen kicsi a világ), de együvé tartozásukat itt akarták a mennyasszony szülõföldjén, Körösszegapátiban, a református templomban szentesíteni.

Ahhoz, hogy az esküvõi szertartás minden mozzanata érthetõ legyen az ifjú férj számára, tolmács segítette, fordította az esküvõi szertartáson elhangzottakat.

Fát fûrészelt az ifjú pár

Az esküvõ befejezése is érdekes volt. A templom kijárata közelében két rönkön volt keresztbe téve egy vastagabb fa, melyet a fiataloknak kellett elfûrészelniük. Ez a cselekedet azt jelképezi, a fa az új élet kezdete, azt szimbolizálja, hogy az életük során elérik közös céljaikat, az életükben az eléjük gördülõ akadályokat le tudják gyõzni. A fa kettéfûrészelése azt is megmutatja, hogyan tudnak az egybekelt fiatalok együtt dolgozni.

Ezután az ifjú pár fogadta a megjelentek gratulációit, jókívánságait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!