2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Összefogás a ságvári áldozatok családjaiértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-16 12:49:52
Tragédia után összefogás Ságváron. A településen pénzt gyûjtenek annak a lét családnak, amelyek elvesztették gyermeküket a júliusi löszfal omlásban.
Három hete két kisgyermek halt meg, amikor egy ház udvarában rájuk omlott tíz köbméter föld. A házban lakó családnak ráadásul azóta ki kellett költöznie otthonából, mert az épületet életveszélyessé nyilvánították. A másik család pedig már a tragédia elõtt is nehéz körülmények között élt. Ságváron jótékonysági koncertet szerveztek, hogy segíthessenek nekik.

Gyûltek az emberek a kultúrház udvarán és gyûlt a pénz is, amivel a löszfal omlásban meghalt két gyermek családjának akartak segíteni a ságváriak.

„Személyesen nem ismertem õket, de falubeliek és együtt érzek velük, és amennyire tudok, segíteni szeretnék” – mondta Krista Zoltán

„A kislány nálam volt napközis csoportban, úgyhogy végtelenül megérintett a dolog, szóval sajnálom õket nagyon” – mondta Mészáros Ferencné

Egy 11 éves kislány és egy 5 és fél éves kisfiú halt meg három hete. A ház tulajdonosa és ismerõse a telek végében lévõ löszfal megerõsítésén dolgozott, amikor megindult a föld éppen ott, ahol a gyerekek játszottak. Mivel a fal most sem biztonságos, az ott lakó családnak múlt héten albérletbe kellett költöznie.

„Õk nem tudják egyedül megoldani a löszfalnak a megépítését, és úgy gondoltuk, hogy gyûjtéssel talán tudunk mi is segíteni, és adakozni ennek a munkálatoknak az elvégzéséhez” – mondta Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere.

A falu népdalkörének fellépése több mint száz nézõt vonzott. A szervezõk abban bíztak, hogy több százezer forintot adnak össze az emberek. A gyûjtést a jótékonysági koncert után is folytatták, mert azt mondják ahhoz, hogy segíthessenek, több millió forintra van szükség.

Nemcsak pénzt, felajánlásokat is gyûjtenek a településen. Volt, aki munkaerejét, más építõanyagot ajánlott fel, hogy szakszerûen megerõsíthessék a löszfalat és a gyermekét elvesztett család visszaköltözhessen otthonába.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!