2024. április 24. Szerda, György.
 
Óriási károk a viharok utánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-18 10:33:02
Egy nappal a vihar után már több mint 220 millió forintos kárigényt nyújtottak be csak a piacvezetõ lakásbiztosító ügyfelei.
Ez a szám a tapasztalatok szerint néhány napon belül megháromszorozódik. A biztosító a forgószél okozta károkra is fizet. Sokan azonban nem rendelkeznek biztosítással.

Nem volt biztosításuk, százezres a kára az általunk felkeresett diósjenõi családnak. Forgószél vitte el a tetõt. Pedig a tornádó biztosítási szempontból olyan, mint bármelyik vihar: a biztosító kifizeti az okozott kárt. Már, ha van biztosítás.

Tele a garázs Ibrányban, a kár nagy, de volt biztosítás.

A padláson omlott le a kémény Vasmegyeren, csak a tetõ tartja, a tûzoltók délután lebontották. Biztosítás híján saját zsebbõl kell majd fizetni az új kéményt.

Már délelõtt is több ezren jelentettek kárt biztosítójuknak.

„Kétezer bejelentés, az ügyfeleink által becsült 220 milliós a kár, de többszöröse várható” – mondta Szombat Tamás, az Aegon vezérigazgató-helyettese.

A piacvezetõ lakásbiztosító gyorsított eljárásban fizet. Addig is el lehet kezdeni a helyreállítást, de le kell fotózni, milyen kárt okozott a vihar.

Nemcsak biztosítással lehet védekezni. A hétvégi viharokban 19 település maradt áram nélkül. Az elektromos mûvek szerint sok fogyasztó maga is tehet azért, hogy biztonságosabb legyen az áramellátás.

„ Forgószelek nem a hálózatot teszi tönkre, hanem a fákat. A kidõlõ fák okozzák az üzemzavarok 90 százalékát” – mondta Boross Norbert, az ELMÛ Rt. kommunikációs igazgatója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!