2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kopott gumik miatt halt meg a rendõr?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-19 11:05:29
Vizsgálatot kezdeményez az országos rendõrfõkapitánynál a Független Rendõr Szakszervezet a napokban elhunyt motoros rendõr halálával kapcsolatban.
A szakszervezet szerint ugyanis a baleset elõtt már jelezték, hogy a motor gumiabroncsai kopottak voltak, ráadásul a rossz idõ miatt felmerült, hogy a motorosok mégse álljanak szolgálatba aznap. A gumikat mûszaki szakértõ bevonásával már vizsgálja a rendõrség, ennek eredménye csütörtökre várható.

Fekete zászló leng a tatabányai rendõrség épületén. Telegdi Zsolt fõtörzsõrmester hétfõ dél körül szenvedett halálos balesetet az M1-es autópályán. A 33 éves rendõr éppen a tatabányai kapitányságra tartott, amikor elesett motorjával.

Egyelõre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A Független Rendõr Szakszervezet viszont vizsgálatot követel, mivel szerintük a szolgálati motoron veszélyesen kopottak voltak a gumik, amit kollégájuk szóvá is tett felettesének.

„ Olyan információkat kaptunk, hogy a kollega többször jelezte feletteseinek, hogy a motor gumija kopott, nem megfelelõ a mûszaki állapota.
És kért cserét is természetesen, több alkalommal, írásban is egy alkalommal, ennek ellenére kiküldték õt szolgálatba” – mondta Molnár János, a FRSZ általános ügyvivõje.

A szakszervezet éppen ezért vizsgálatot követel az ügyben. Egyelõre annyit lehet tudni, hogy a rendõrt felettese arra utasította, hogy menjen be Tatabányára, onnan pedig autóval utazzon a fõvárosba. Tatabánya elõtt történt a baleset.

Az intenetes fórumokon több rendõr is megemlékezett kollégájáról. Azt írják, hogy Zsolt remek rendõr volt, jó kedélyû és vidám. Felesége most várja második gyereküket. Kisfia még csak egy éves.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság közleménye szerint nem kizárható, hogy a tragédiát mûszaki hiba is okozhatta. Éppen ezért a gumik állapotát egy független szakértõ is megvizsgálja. Ennek a vizsgálatnak az eredménye úgy tudjuk, már holnapra várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!