2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Óriási kár vagy politikai kampány?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-19 11:27:36
Káosz, egyre csúszó határidõk, és legalább 60 milliárd forint kár. Így jellemezte az elmúlt évek 3 legnagyobb fõvárosi beruházását az a jelentéstervezet, amelyrõl ma tárgyalt a fõvárosi önkormányzat bizottsága.
A 4-es metro, a Margit híd, és a Kossuth téri mélygarázs építését vizsgálták. A felelõsnek kikiáltott fõvárosi vezetõk szerint szó sincs ilyesmirõl, ez már a kampány része. A tervezetet délután leszavazták a vizsgálóbizottság mszp-s, és szdsz-es képviselõi.

A 4-es metró, a Margit híd, és a Kossuth téri mélygarázs építését elemezte a fõváros nagyértékû beruházásokat vizsgáló többpárti bizottsága, és szerintük a szakértõi vezetés hiánya, és a Margit híd esetében a politikai nyomásgyakorlás okozta a kaotikus állapotokat.

Csak a 4-es metró építése több mint 500 milliárdos beruházás, éppen ezért sok múlik azon, hogy egyértelmû irányítási rendszer alapján dolgozzanak, áll a bizottsági jelentés tervezetében. Eszerint a metró, a Margit híd, és a Kossuth téri mélygarázs építésénél káosz uralkodott, például gyakran elõfordult, hogy az egyik alvállalkozó nem tudta, hogy mit csinál a másik - mondta a nagyberuházásokat vizsgáló eseti bizottság ellenzéki elnöke.

"Csúsznak a projektek, a tapasztalat az, hogy a költségek minden projektnél drámaian megnõnek, esetleg többszörözõdnek is, és ennek következtében a fõváros egész költségvetése labilissá, és kiszámíthatatlanná válik." – mondta Bagdy Gábor, a KDNP Nagyértékû Beruházásokat Vizsgáló Bizottságának elnöke.

A kár eddig legalább 60 milliárd forint - a jelentés szerint, de hogy mindezt a hozzá nem értés, vagy szándékos mulasztás okozta-e, azt nem vizsgálták. Mindenesetre a városvezetõket nevezik meg felelõsnek.


„ Én nem kaptam meg ezt a jelentéstervezetet” – mondta Ikvai Szabó Imre, szdsz-es õpolgármester helyettes.

- És nem is érdekli?
- Engem rendkívül érdekel, fõleg ezek után, hogy a politika ezt a sajtóval elõbb ismertette meg, ki tudja, hogy mi okból, én ezt mindenképpen a politikai kampány részének tekintem.

A fõpolgármester helyettes azt mondja, hogy õk minden szabályt betartottak, minden hatósági engedély birtokában döntöttek, ráadásul minden beruházás esetében az összes fõvárosi párt frakciójának igen szavazata mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!