2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újra betegek közt a bántalmazással vádolt ápolókForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-19 12:27:03
Visszavették korábbi állásukba azokat az ápolókat, akiket a Kiskunhalasi Ügyészség szexuális bántalmazással, súlyos testi sértéssel és zsarolással vádol.
A megvádolt és a házi õrizetbõl júliusban szabadult három ápoló közül kettõ dolgozik újra a pszichiátriai otthonban. Az intézet fenntartója a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szerint ez a lépés nem jogszerûtlen és nem is etikátlan.

A kiskunhalasi otthonban kívülrõl látszólag semmi nem változott azóta, hogy kirobbant a botrány. Az ügyészség súlyos bûncselekményekkel vádol három ápolót, a fenntartó önkormányzat továbbra is azt állítja, ezek nem történtek meg.

„Az ellátottak elmondás és a körülmények összevetése alapján a szexuális inzultus és a bántalmazás ténye nem nyert igazolást, sõt meg nem történtnek mondható” – mondta Mócza György, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat Intézmény Fenntartó Fõosztályának fõosztályvezetõje.

A dél-alföldi pszichiátriai betegek ellátásának módszertanával foglalkozó intézet vizsgálati eredményébõl olvasott fel egy részt Mócza György fõosztályvezetõ. Azt mondja, összesen öt különbözõ vizsgálati eredmény alapján hozták meg a döntést. A három megvádolt ápoló közül, az eset kirobbanása után, egy felmondott, kettõ pedig ezen a héten újra munkába állhatott.

„Addig, amíg a jogerõs bírósági ítélet nem születik meg, addig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így õket is. Tehát teljesen jogszerûnek tartom azt, hogy õk visszakerüljenek a munkahelyükre és dolgozhassanak” – mondta Mócza György, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat Intézmény Fenntartó Fõosztályának fõosztályvezetõje.

Az ügyészség szerint azonban a három férfi súlyos bûncselekményeket követtek el az otthon hetes osztályán.

„A különbözõ szexuális zaklatás, ezek homoszexuális jellegû cselekmények, az indokolatlan és túl méretezett bántalmazás” – mondta Téglás Péter, a Kiskunhalasi Ügyészség fõügyésze

Téglás Péter a Kiskunhalasi Ügyészség fõügyésze azt mondja, az, hogy a két vádlott újra a betegek között dolgozik, és esetleg befolyásolja a késõbbi bírósági vallomásukat, már nem hátráltatja a bíróság döntését.

„Ilyenkor a perbírónak lehetõsége van összevetni az ott tett vallomásokat a nyomozás során, a nyomozási bírónál tett vallomásokkal és ennek alapján eldönti, hogy melyik felel meg a valóságnak” – mondta Téglás Péter, a Kiskunhalasi Ügyészség fõügyésze.

A pszichiátriai otthon fenntartója továbbra is alaptalannak tartja a vádakat. Ettõl függetlenül szigorították a hetes osztályon a szabályokat. A bíróság várhatóan õsszel kezdi tárgyalni az ügyet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!