2024. április 24. Szerda, György.
 
Mindenki karácsonya CsökmõnForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-12-22 11:39:59
  Évek óta hagyomány Csökmõn a Mindenki karácsonya, ami a falu önkormányzatának, civilszervezeteinek, magánszemélyeinek összefogásával jön létre. Az idén december 20-án gyûlhetett össze a lakosság egy közös ünneplésre a Tájház udvarán.

Az udvar közepén felállított és feldíszített hatalmas fenyõ alatt elhangzott köszöntõ beszéd után, Kiss Ibolya hitélet oktató ismertette a karácsony lényegét, mondanivalóját, majd fúvószenei mûsor következett, végezetül pedig a népdalkör énekelt karácsonyi dalokat. Közben üstökben fõtt a halászlé, a toroskáposzta, a forralt bor és a citromos tea. Az asztaloknál a civilszervezetek és intézmények munkatársai beiglit, pogácsát, sült tököt, sült gesztenyét, szaloncukrot, és egyéb ajándékokat osztogattak. A mézeskalács-sütõ versenyre benevezettek most is kitettek magukért. Szebbnél szebb alkotások versenyeztek, amiért a készítõk értékes háztartási eszközöket kaptak jutalmul. A kellemes, karácsonyi forgatagban mindenki jót ehetett, ihatott és ráhangolódhatott a közelgõ ünnepekre.

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: Evettke (2009-02-19 14:28:56)

Minden nagyon szép volt, minden nagyon jó volt. Kár hogy az ünnepség második fele már nem a Karácsonyról szólt, hanem a harácsolásról "mindegy, hogy mi csak ott ne maradjon". Volt aki a mézes pálinkát összeöntötte a forralt borral és úgy vitte haza. A polgárõrség alig tudta megfékezni a tömeget a Máltais asztal elõtt. A végén pedig már nagyon elszabadultak az indulatok, több személyt ki kellett vezetni az udvarról.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!