2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Csaknem tragédiába fordult a tûzijátékForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-23 09:24:20
Pánik tört ki szombat este az újpesti tûzijátékon, az emberek egymást lökdösve menekültek el a fõtérrõl. A tûzijáték közben egyszer csak berepültek a tömegbe a petárdák.
A szikrák és a lehulló pernye miatt heten sérültek meg könnyebben, de többeknek megpörzsölõdött a haja. Az újpesti alpolgármester még este feljelentette a szervezõket.

„Ez tényleg a fejünk felett robban.”

Már az elején feltûnt a nézõknek, hogy túl közel robbannak hozzájuk a rakéták. Ez az a pillanat, amikor kitört a pánik, a bombák berepültek a tömegbe.

Jól látni, hogy az emberek egymást lökdösve kezdtek rohanni és menedéket keresnek. Hét embert a mentõk láttak el.

„22 óra körüli idõben a tûzijáték rosszul felrobbanó törmeléke és a pernye hullott vissza, 7-en sérültek meg, õket a helyszínen a mentõk ellátták, további ápolást nem igényeltek” - Kormos Endre, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.


„Ezek a tûzijáték darabjai, itt ültünk, onnan lõtték fel...”

Egy apuka a családját vitte ki az újpesti tûzijátékra. Látta, amint felborult egy kilövõszerkezet és a bombák a tömeg felé repültek.

„Többször elment elõttünk biztonsági õr, senki sem szólt, hogy menjünk el, közel ülünk a tûzijátékhoz” – mondta Szabó Krisztián

„Mindenki ordibált, mindenki ment minden felé, ment a tûzijáték” – mondta Szabó Dóra.

Derce Tamás, Újpest polgármestere délután, az RTL Híradó stábjától tudta meg, hogy mi történt az esti önkormányzati rendezvényen. Az alpolgármester viszont ott volt és még az éjszaka feljelentést tett a rendõrségen.

„A nyomozásnak kell kiderítene, hogy kinek az érdekkörében merült fel ez a hiba. Én úgy látom a rendezvényszervezõ cégre tartozhat, mert a szerzõdéseink alapján egyértelmûen, teljeskörû felelõsséget vállalnak” – mondta Trippon Norbert, Újpest MSZP-s alpolgármestere.

Az alpolgármester sem érti, a szervezõk miért nem állították le a tûzijátékot, amikor látták, hogy baj van. Kerestük a program szervezõjét, de nem vette fel a telefonját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!