2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
8 halott az utakon a hosszú hétvégénForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-23 09:37:19
Több száz baleset történt a nyár utolsó hosszú hétvégéjén. Csütörtöktõl vasárnap délutánig nyolcan haltak meg az utakon, végleges összesítést hétfõre ígért a rendõrség.
Az egyik halálos tömegbaleset az M1-es autópályán történt vasárnap hajnalban, Hegyeshalom felé, a lébényi elágazónál. Az ORFK arra figyelmeztet, hogy a fõváros és a Balaton környékén vasárnap dugók, torlódások várhatók a sztrádákon, ezért türelmet és különös figyelmet kérnek az autósoktól.


Az oldalára borult egy autó, miután a sofõr félrerántotta a kormányt és lesodródott az autópályáról. Akkora lendülettel csúszott le az útról, hogy a szántóföld körüli védõhálót is átszakította. Azért kellett ilyen gyorsan reagálnia, mert egy másik kocsi nekiütközött a szalagkorlátnak, és keresztbe fordult az úttesten, azt próbálta meg kikerülni. Még három másik autós is így akarta elkerülni az ütközést. Mind az árokban landoltak, köztük egy BMW is.

Vezetõje kiszállt, felvette a láthatósági mellényét, de ezután elgázolta egy autó és meghalt. A tömegbalesetben még ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek. Az egyik súlyos sérült a szalagkorlátnak ütközõ autós, aki lehet, hogy ittasan vezetett, ezt még vizsgálják. A hosszú hétvégén több száz baleset történt, legalább nyolcan haltak meg.

Vasárnap már mindenhol a hazaútra készültek a nyaralók, de azoknak nem kellett a dugótól tartaniuk, akik biciklivel érkeztek.

„Annyit vettünk észre, hogy most többen vannak a kempingben, de az utak azok teljesen rendben voltak” – mondta Ternesz Artúr

„Kerékpároztunk, fürödtünk, strandoltunk, beszélgettünk, grilleztünk, mindent, ami belefért” – mondta Farkas Balázs.

A legtöbben azonban nem tartottak a dugóktól.

„Apukám az nagyon türelmes ember, és nagyon jól tud vezetni, türelmesen megyünk hazafelé majd” – mondta Jaksics Zsuzsanna.

A rendõrség elõrejelzése szerint fõleg a Balaton és a fõváros környékén lehet torlódásokra számítani a sztrádákon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!