2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Meghalt az újszíves kislányForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-23 10:07:35
Fél éven át egy ország követte figyelemmel a kis Lara történetét, amíg mûszívvel várt arra, hogy igazit találjanak számára.
Egy évvel ezelõtt sikeres szívátültetés után új életet kezdhetett édesanyjával. A kislány azonban nemrég súlyos fertõzést kapott, amit szervezete nem bírt leküzdeni, és meghalt.

Egy mosolygós kislány, akin nem látszik, hogy beteg. Pedig a mellkasán kívül csövekben keringett a vére egy gép segítségével, mert a szíve ezt egyedül már nem bírta volna.

2008 novemberében kapott mûszívet az akkor alig több mint egyéves Lara, Magyarországon másodikként. A szívátültetésre több mint félévet kellett várnia. Közben adódtak komplikációk, egyszer újra is kellett éleszteni. Az orvosok szerint az utolsó pillanatban végezték el a mûtétet.

300 nap folyamatos kórházi kezelés. Ennek mondott búcsút tavaly augusztusban anya és lánya, amikor végre hazaindultak. A Kardiológiai Intézet fõigazgatója akkor azt mondta, még nincsenek túl a nehezén.

„Szervkilökõdési reakció mindig fennáll, különösen az elsõ néhány hónapban a kritikus, amikor ezek a jelenségek fennállnak, emiatt gyógyszeres kezelést kell folyamatosan tartani, és rendszeres kontrollra van szükség” – mondta Ofner Péter, az Országos Kardiológiai Intézet fõigazgatója.

Mindennek ellenére a kislány súlyos fertõzést kapott, amelyet szervezet nem bírt leküzdeni, és szombaton meghalt. A Kardiológiai Intézetben hétfõre ígértek tájékoztatást, mert már nem náluk kezelték Larát.

Magyarországon eddig 12 gyereknél végeztek szívátültetés, közülük ketten már nem élnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!