2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több mint kétezer ember a jubileumi Sárkány-naponForrás: B. Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2010-09-13 15:57:25
Többen voltak a XX. Sárkány-napon, mint Csökmõ lakossága. A több mint kétezer ember között elszármazottak és más településekrõl érkezõk is szép számmal akadtak augusztus 21-én.

Reggel hatkor a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében népviseletbe öltözött legények húzták végig a falu utcáin a sárkányt, mint ahogy az elmúlt húsz évben mindig. A zenés ébresztõ után  a lakosság délelõtt a kirakodóvásárban nézelõdhetett, illetve a Tájház programjain vehetett részt. A foci kedvelõi az öregfiúk mérkõzésre látogathattak el a sportpályára.

 

Délután a gyerekeket a Kukucska Színház várta, a nosztalgiázni vágyókat pedig a jubileumi kiállítás megnyitója, ahol a Csökmõi Népdalkör lépett fel, illetve Varga József polgármester mondott köszöntõt. Tóth Sándor,  a Faluház munkatársa, aki húsz éve egyik fõ szervezõje a rendezvénynek, visszaemlékezett a kezdetekre. A jelenlévõk pedig szívesen nézelõdtek a két évtizedet bemutató fotók, plakátok és egyéb emléktárgyak között.

 

A szabadtéri színpadon elõször a falu egyik gyöngyszeme, a Csökmõi Ifjúsági  Fúvószenekar adott mûsort, a debreceni Szupersztár Majorett és Tánc Együttessel, akikkel a debreceni Virágkarneválon is részt vettek. Õket követte a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes és a Csürdöngölõ zenekar. A Fiesta együttes nagy sikert aratott, akárcsak a capoeira és akrobatika produkció, ami a Repülõ harcosok nevet viselte. Szõke kapitány András show mûsora után Rea (Gajdos Andrea), a Story 4 TV sztárja varázsolt remek hangulatot, amit a Kredenc együttes mulatós mûsora csak tovább fokozott. Így aztán a sztárvendégként meghívott Nagy Feró már csak hab volt a tortán. Jól ismert dalaira valósággal tombolt a közönség. A fergeteges tûzijáték után hajnalig tartott a szabadtéri diszkó, ahol Dj. Bihari szolgáltatta a talpalávalót.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!