2024. április 24. Szerda, György.
 
Decemberig autómentes marad a Margit hídForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-25 11:26:37
Elmaradt az átadás, hétfõn kellett volna birtokba vennie az autósoknak a Margit hidat, de várhatóan csak decemberben nyitják meg az autóforgalom elõtt.
A kivitelezõ konzorcium szerint nem az õ hibájukból csúsznak, a megrendelõ fõvárosi önkormányzat késett hónapokat az engedélyekkel. A fõváros ezt elismeri, de nem fogadja el a magyarázatot, kötbért követel, napi negyven millió forintot.

Percekig vészvillogóval állt a villamos kedden a Margit hídon, de nem a felújítás miatt. Rendõrök fogtak el egy férfit, aki megpróbálta felgyújtani az egyik kapaszkodót, ezért állították le a forgalmat. A híd szélesítését az igazoltatás nem zavarta, egymást váltották a betonkeverõk. A lemaradást mégse tudják behozni, a hidat hétfõn kellett volna átadni a forgalomnak.

“Legközelebb jövõ év augusztus 23-án hajthat fel autó, az a mérföldkõ, amikor autó áthajthat a hídon” – mondta az RTL Híradójának egy éve Becker László, a városháza fõmérnöke.

A híd lezárása után pár hónappal jött a hír, hogy csúszik az építkezés, mert a megrendelõ fõváros nem szerezte be a szükséges engedélyeket. Ezért késõbb tudták kezdeni a bontást és az építést is.

“Mi az idõjárási viszontagságokat belekalkuláltuk, az engedélyek csúszását nem, vagyis októberben elvégeztük volna azokat a munkákat, amiket januárban a jégzajlás miatt nem tudtunk” – mondta Tóth Kata, a kivitelezõ Mh 2009 konzorcium szóvívõje.

A híd átadása négy hónapot késik, autóval csak decemberben lehet ráhajtani. A végsõ befejezés pedig jövõ nyáron lesz.

“- A kötbérrõl lehet valamit tudni? Ha csúszik valaki, akkor mégis mennyi a kötbér?”
“- Nem kéne ezt feszegetni, mert most elkezdjük ezt a munkát, ha eljutunk az elsõ mérföldkõhöz, majd akkor” – mondta, szintén egy éve, Becker László.

Becker László szintén egy éve válaszolta ezt az RTL Híradó kérdésére. Eljutottak a mérföldkõig, a fõváros már kötbért követel.

“20.1 milliárd forint a bekerülési ára a hídnak, a vállalkozói ajánlat szerint, ennek 0,2 tized százalék a napi kötbére, ami negyven millió forint” – mondta Temes Attila, a Fõpolgármesteri Hivatal alosztályvezetõje.

A fõváros és a kivitelezõ nemcsak a kötbérrõl, hanem a plusz költségekrõl is tárgyal. A kivitelezõnek 740 millió forint plusz kiadása van, amiért nem tudta idõben elkezdeni a munkát, szerinte a megrendelõ fõváros hibájából.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!