2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Összedõlt a baptista imaház ÚjfalubanForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-08-30 08:48:08
Lapunk lakossági információkból értesült arról a szomorú hírrõl, hogy a berettyóújfalui baptista imaház tegnap éjszaka összedõlt. A hírt késõbb a rádió híradásai is megerõsítették.

Úgy tudjuk, hogy az eltakarítási munkálatokat még a mai nap folyamán megkezdték. A kár kiváltó okáról nem tudunk pontos adatokat.

Haon:

 

Szombaton estére beszakadt a teteje, majd összedõltBerettyóújfaluban a baptista imaház. A katasztrófavédelem szakemberei szerint a téglaalapra épített vályogfalazatú, közel háromszáz négyzetméteres imaház vélhetõen a napokban leesett sok csapadék miatt gyengült meg annyira, hogy összedõlt. Vasárnap az épületet életveszélyessé nyilvánították, és az önkormányzat elrendelte az azonnali lebontását. Ennek során a még álló tornyot is lebontották, amely bármelyik pillanatban leomolhatott volna. A késõi órának köszönhetõen szerencsére személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont több tízmilliós nagyságrendûre tehetõ. A Hajdú Online információi szerint vasárnap délelõtt misét tartottak volna az épületben.



Szervezik az újááépítést


Szeifert Ferenc polgármester a Naplónak elmondta, hogy a 130 éves berettyóújfalui baptista közösség mintegy száz fõt számlál, és (tette hozzá) tudomása szerint a közösség vezetõi a tragédia után szinte azonnal elkezdték szervezni az újjáépítést. A települési vezetõ elmondta, hogy a város is megkeresi a módját annak, miként tudna a gyülekezetnek segíteni. mint megtudtuk tõle, a baptista imaház több mint nyolcvan éve épült.

Az épület életveszélyessé vált - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap Györgyfi Sándor, a helyi tûzoltóság parancsnoka. A nagyjából 300 négyzetméteres épület oldalfala is kidõlt egy 15 méteres szakaszon.

Györgyfi Sándor hozzátette: az imaház egy tégla alapra, vályogból felhúzott épület volt és valószínûleg a napokban leesett sok csapadék moshatta alá az alapot. Az épületet életveszélyessé nyilvánították és az önkormányzat elrendelte az azonnali bontását. A balesetben senki sem sérült meg, de az anyagi kár több tízmillió forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!