2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Tûz a Margit hídonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-30 10:24:17
Lángra kapott szombat este a felújítás alatt álló Margit híd állványzata Budapesten. A tûz a budai oldalon, a hídszerkezet alatt az elsõ pillér közelében keletkezett.
Egy gerenda égett. A lángokat a tûzoltók gyorsan eloltották, a tûzben senkinek sem esett baja.

Létrával a kezükben igyekeztek a tûzoltók szombat este a Margit hídhoz. De nem azért, hogy a felújításban segítsenek, hanem, hogy eloltsák a tüzet. A lángok a budai oldalon, a hídszerkezet alatt, az elsõ pillér közelében csaptak fel.

A lángokat még a Duna-partról is lehetett látni. A fából készült állványzat több négyzetméternyi területen égett, mire megközelítették. A tûzoltók egymás után másztak le a munkaterületre, majd megpróbálták eloltani a tüzet.

A deszkákat végül elfûrészelték, és az égõ darabokat bedobták a Dunába. Az oltás idejére leállították a forgalmat a hídon, nem jártak a villamosok és még a gyalogosokat sem engedték fel. A Dunán pedig készenlétben volt egy tûzoltóhajó és a vízirendõrök is.

„Azonnali vizsgálatot kezdtünk, hogy kiderüljön a tûz oka. Egyelõre azt lehet tudni, hogy senki sem sérült meg a tûzben, az anyagi kár is minimális. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy mitõl gyulladt ki az állványzat, mivel abban az idõpontban senki sem dolgozott a területen” – mondta Tóth Kata, az MH 2009 Konzorcium szóvivõje.

A szóvivõ szerint a tûz nem okoz semmilyen fennakadást a Margit híd felújításban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!