2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
IV. Kun László Fesztivál KörösszegapátibanForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2010-08-31 09:01:39
Az elõzõ évek sikereit látva ismét megrendezték (negyedik alkalommal) a IV. (Kun) László Fesztivált Körösszegapátiban.

Az elsõ nap délelõttje lovasbemutatóval indult és hintó járta be a település utcáit, hírül adva a lakosságnak rendezvény van a faluban. Hevesi Zsolt Debrecenbõl érkezett hintós fogatával szülõfalujába. Kocsiján egésznap járta az utcákat a kocsikázni kívánó résztvevõkkel, akik így ismerkedhettek meg a település mai arculatát.

Nagy sikert aratott a citera zenekar

A hatalmas színpadon, pedig elõbb a helyi és a környékbeli amatõr csoportok váltották egymást. Felléptek az apáti „Harmónia énekkar”, a nyugdíjasok klubjának énekesei, a Komádivárosi népdalkör, a tetétleni Nyugdíjas klub. Ropták a táncot az apáti „Nárcisz”, a „Bajnóca” néptánccsoportok, a Komádi „Balerina Belle” táncosok: Ugyancsak Komádiból érkezett a „Rákász” citerazenekar énekesével együtt, s arattak nagy sikert.

A szervezõk úgy alakították ki a két nap programját, hogy minden korosztály megtalálja a maga szórakozási lehetõségét.

A legkisebbek interaktív gyermekmûsort tekinthettek meg, kutyaügyességi bemutatót nézhettek. A Darvasi Erõemelõ Egyesület fiatal és idõsebb tagjai az emberi teljesítõképesség határait feszegették bemutatójuk során. A gólyalábasok az ügyesség igen érdekes változatát mutatták be az egyre gyarapodó számú közönségnek. A Komádi székhelyû NEXT DAY zenekar élõkoncertje igazolta, hogy a vidéki kis városban is sikeres lehet egy lelkes fiatal, tehetséges együttes. Operett melódiák hangzottak fel színvonalas elõadásban. Kaczor Feri mûsora, Liszter Sándor nótaestje kellemes hangulatot teremtett a településen.

Közös istentiszteleten a réviek és az apátiak

A rendezvény második napján az érdeklõdés egyre nagyobb lett a mûsorszámok iránt. Megérkeztek Romániából ötven fõvel Rév település küldöttei is. Közös istentiszteleten vettek részt a Körösszegapátiakkal. A román anyanyelvûek az ortodox, míg a magyarok a református templomba mentek vasárnapi istentiszteletre, melynek befejezése után megkoszorúzták a település központjában lévõ kopjafát és emléktáblát. A vendégek Tarsoly Attila polgármester vezetésével megtekintették a község újonnan átalakított fõterét, a most felépített gyermekjátszóteret.

Volt kirakodó vásár, lehetett válogatni kinek-kinek az ízlése és pénztárcája szerint. A sok megjelent vendég ételben, italban sem szenvedett hiányt.

Ahogyan közeledett az este, úgy gyarapodott a településre érkezõk száma, szinte teljesen megtelt a falu. Igaz nem mindennapi eseményre gyûltek az emberek. A harminc éves EDDA élõ koncertjéttekinthették meg díjmentesen a fesztiválon Körösszegapátiban.

Ez vonzotta a Bihari térség településein élõ rajongókat. Érkeztek is szép számmal, s nem bánták meg, mert az együttes Pataki Attila vezetésével nagyon jól sikerült koncertet adott. Nagy élmény volt a településen élõknek és a környékbelieknek, fiataloknak és idõsebbeknek egyaránt.

Tarsoly Attila a település polgármestere úgy fogalmazott – kis faluk lakosságának nagy találkozója volt ez a két napos IV (Kun) László fesztivál.

Kocsis Róbert a megyei közgyûlés alelnöke, amikor köszöntötte a megjelenteket, elmondta: az Apáti Fesztivál a Bihari kistérség egyik kiemelt meghatározó rendezvényévé nõtte ki magát, melyre már számítanak a környéken lakó emberek.

A fesztivál tûzijátékkal ért véget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!