2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Százak búcsúztak a megölt katonanõtõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-31 10:03:16
Több mint ezren kísérték utolsó útjára hétfõn a Borsod megyei Alacskán azt a katonanõt, aki augusztus 23-án halt meg Afganisztánban, miután támadás érte konvojukat.
A búcsúztatót abban a kastélykertben tartották, ahol Pappné Ábrahám Judit esküvõje volt 5 évvel ezelõtt. A posztumusz hadnagy koporsóját az Afganisztánból most hazatért bajtársak vitték át a 7-800 méterre lévõ temetõbe.

A búcsúszertartáson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkõ Tibor vezérkari fõnök, és több magas rangú katonai vezetõ. A koporsónál Sándor Zsolt, a 25. Tatai Klapka György Lövészdandár parancsnoka mondott búcsúbeszédet, majd a család kérésére a tatai helyõrségi zenekar és a díszszázad búcsúzott az elhunyt katonától.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Mazar-e-Sharifba tartó, hazautazó állományának konvoját egy hete támadták meg. Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy hõsi halált halt. Kolozsvári György, a 25. Tatai Klapka György Lövészdandár vezénylõ zászlósa életveszélyesen megsérült, õt már itthon, a Honvédkórházban ápolják. Rajta kívül Dani Fruzsina orvos fõhadnagy, szerzõdéses katona is súlyosan megsérült a repeszektõl, de azonnal megkezdte sebesült bajtársai ellátását. A harmadik sérült egy szakaszvezetõ, aki szintén 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az õ nevét biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, mert õ Afganisztánban maradt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!