2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Orbán máshogy minõsít, mint az IMFForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-31 10:28:48
Orbán Viktor szerint Magyarország kölcsönszerzõdést kötött a Nemzetközi Valutaalappal, nem pedig gazdaságpolitikai megállapodást, mint ahogy azt az IMF értékeli.
A magyar miniszterelnök errõl hétfõn beszélt a magyar misszióvezetõi értekezleten. A kormányfõ hangsúlyozta: a gazdaságpolitikai megállapodás az IMF-fel Magyarországnak nem érdeke, mert az korlátozná az állam mozgásterét.

Magyarország kölcsönszerzõdést kötött a Nemzetközi Valutaalappal, nem gazdaságpolitikai megállapodást, ahogy azt az IMF értékeli - mondta a kormányfõ a misszióvezetõk elõtt. Orbán Viktor szerint egy gazdaságpolitikai megállapodás csak korlátozná az állam mozgásterét. Hozzátette: gazdaságpolitikai megállapodást az ország legfeljebb az Európai Unióval köt, amennyiben az EU úgy dönt, hogy szorosabbra fûzi az ilyen irányú együttmûködéseket.

A misszióvezetõktõl Orbán Viktor önbecsülést, reagálóképességet és intelligenciát kért. Mint mondta: a nagykövetek és konzulok a magyar észjárást, földrajzi fekvést, az állam hatékonyságát és a nemzeti egységet kell, hogy képviseljék külföldön. A kormányfõ a kormánynak az ellenzék által kritizált személyzeti politikájával kapcsolatban megjegyezte: mivel a választásokon sok százezer baloldali szavazó is pártjára voksolt, ezért kötelessége bizonyos pozíciókba baloldali embereket ültetni, ezek nem a baloldalnak tett gesztusok.

A miniszterelnök hangsúlyozta, kormánya Európa egyik legversenyképesebb gazdasági rendszerét tervezi kiépíteni, emellett helyreállítja a demokratikus értékeket és politikai reformot is végrehajt. Orbán Viktor szerint fontos üzenet a külföldnek, hogy az állam nem engedi át semmilyen szervezetnek, sem gárdának az erõszak monopóliumát és a jogrend érvényesítését. A mindenfajta kirekesztés és antiszemita politika ellen azonnal fellép a magyar kormány, „kritika alá vesz azt, visszaszorítja, majd megsemmisíti” - jelentette ki a kormányfõ.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a tartósan külföldön élõ magyar fiatalok visszacsábítása érdekében egy „Magyarország barátai kör” létrehozását tervezi, amelyben 100-120 olyan magyar ember lenne a világból, akik azt tudják sugározni, hogy magyarnak lenni jó. A kormányfõ részleteket errõl nem árult el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!