2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Fegyvertartási engedélye volt a lövöldözõnekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-01 10:29:03
Nemzeti gyásznapott hirdetett csütörtökre a szlovák kormány rendkívüli ülésén a tegnapi pozsonyi lövöldözés áldozatainak tiszteletére.
Az ámokfutó hét embert anyonlõtt, 15-öt pedig megsebesített, mielõtt a rendõrök ártalmatlanná tették. Közben ugyanis kiderült, hogy a rendõrök eltalálták a támadót, aki csak azután lett öngyilkos. A 48 éves férfinek volt engedélye lõfegyvereihez. A szlovák belügyminiszter szerint még vizsgálják, hogy a támadásnak rasszista indítéka volt-e.

Újra lezárták azt a környéket, ahol a lövöldözés volt hétfõn. Egy telefonáló riasztotta a rendõröket, hogy az egyik kocsi alatt gyanús csomag van. A tûzszerészek átvizsgálták a cipõsdobozt, de semmit sem találtak benne.

Az ámokfutó nyomai még láthatók Pozsonyban, miközben a helyiek hitetlenkedve mesélnek a történtekrõl.

"Arra láttam egy hottestet a földön fekve. Egy férfi pedig egy nagy puskával a kezében lövöldözött. Elbújtam, nem tudtam, hogy jutok haza " - mesélte az áldozatok egyik szomszédja.

A szlovák országos rendõrkapitány szerint a támadót elõbb egy rendõr lõtte meg. Állítólag ezután volt még annyi ereje, hogy fõbe lõje magát a gépkarabéllyal.

Az ámokfutónak volt enegdélye mind a hat fegyverre, amit nála találtak. Mint kiderült, egy lövészklub tagja volt, ezért most Szlovákiában ismét téma lett a fegyvertartás szigorítása. A munkanélküli férfit az ismerõsei normális embernek ismerték, és 21 éve lakott abban a tömbházban, ahol tüzet nyitott hétfõn. Hét áldozata közül hatan egy roma család tagjai voltak. A pozsonyi belügyminiszter szerint nem ismerik a férfi indítékát.

"Nem akarok találgatni, hogy rasszista indítéka volt-e vagy sem. Kétlem, de a nyomozás még tart." - mondta Danyiel Lip¹ic, a pozsonyi belügyminiszter.

A hatóságok vizsgálják azt feltételezést is, hogy a család hangoskodása bosszantotta fel az ámokfutót.

Az ámokfutó vaktában lõtt mindenkire, a belügyminszter szerint sokkal több áldozat is lehetett volna, ha a rendõrség nem cselekszik elég gyorsan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!