2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ismét akcióban az iskola rendõreiForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-01 12:39:42
Megkezdõdött szerdán a tanév, így a rendõrök szeptembertõl kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekekre. Újraindul az Iskola rendõre program is, ...
amelyhez idén már csaknem a fõváros összes általános iskolája csatlakozott - hangzott el a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján.

Az Iskola rendõre program 2008-ban indult el, és úgy tûnik, eddig sikeres volt. A célja, hogy elõsegítsék a gyerekek balesetmentes közlekedését, és megelõzzék az õket érõ veszélyeket, mindezt a szülõk és a pedagógusok bevonásával. Emellett fontos, hogy pozitív kép alakuljon ki a rendõrségrõl, és a gyerekeket is közelebb hozza a rendõrökhöz - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Tóth Tamás, Budapest rendõrfõkapitánya az egyik V. kerületi általános iskola elõtt.

A fõkapitány emlékeztetett: tavaly csaknem 270 tanintézmény csatlakozott a programhoz, idén viszont ez a szám közel 300-ra nõtt, vagyis idén majdnem a fõváros összes általános iskolájának lesz saját rendõre.

A sajtótájékoztatón részt vett az V. kerület polgármestere, Rogán Antal is, aki azt mondta, minden budapesti kerületi polgármester nevében támogatja a programot.

A rendõrök a programon túl a szerdai tanévkezdéstõl - vagyis szeptember 1-tõl - kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekekre, hiszen ilyenkor megnõ a forgalom az utakon, fõképp az iskolák környékén. Polgárõrök, közterület-felügyelõk, kerületõrök és településõrök is segítik majd a gyermekek biztonságos közlekedését.

A fõvárosban emellett szeptemberben egy átfogó közlekedésrendészeti akció is indul. Az egyenruhások ezalatt fõképp a forgalmas fõutakat, közlekedési csomópontokat ellenõrzik majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!