2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Meghalt a túszejtõ, a túszok sértetlenekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-02 11:42:32
A rendõrség mesterlövésze halálos sebet ejtett azon a fegyveresen, aki helyi idõ szerint szerda kora délután hatolt be a Discovery Channel Washington környéki székházába, ahol három embert ...
- egy biztonsági õrt és két másik férfit - túszul ejtett. A foglyait sértetlenül szabadították ki a kommandósok.

A CNN amerikai hírtelevíziónak az illetékes rendõrörs egyik vezetõje, Thomas Menger úgy nyilatkozott, hogy a mesterlövész, akkor lõtte le a férfit, amikor az, az egyik fogvatartottra emelte pisztolyát. A négy órán keresztül tartó túsztárgyalás során, a telefonos beszélgetések mellett, a székház biztonsági kameráin keresztül figyelték, hogy mit tesz a túszejtõ. "Nyugodtnak tûnt, de nem mondanám, hogy tiszta volt a tudata. A beszélgetés alapján számomra egyértelmû volt, hogy mentális problémákkal küzd" - mondta a fõrendõr, hozzátéve, hogy a férfi nem kötözte meg túszait, ám azoknak a földön kellett feküdniük.

A Discovery Channel központját már a férfi akciójának kezdetén kiürítették, az épület 1900 dolgozóját evakuálták. Az NBC amerikai tévétársaság azt közölte, hogy egyik szerkesztõjük rövid ideig beszélt is a támadóval. A riporter a Discovery Channel-hez telefonált, hogy kiderítse mi történik ott, amikor váratlanul a túszejtõ vette fel a telefont. "Fegyverem és bombám van. Több bombát is a testemhez erõsítettem, készen állok arra, hogy felrobbantsam õket" - mondta állítólag a férfi, aki James Lee-nek nevezte magát.

Késõbb a rendõrség is megerõsítette, hogy James Jay Lee-rõl van szó, aki korábban számos alkalommal tiltakozott már különbözõ formákban a tévécsatorna ellen. 2008-ban például több ezer dollárt dobált a levegõbe a Discovery Channel székháza elõtt, mondván a csatorna programjai semmit sem tettek a Föld megmentésére. Ekkor letartóztatták. Késõbb a www.savetheplanetprotest.com, oldalán követelte, hogy a tévétársaság változtassa meg mûsorait. A CNN úgy tudja, hogy Lee-hez köthetõ egy dühödt nyilatkozat is, amelyet nemrég töltöttek fel az internetes oldalra. A szöveg "mocsoknak" nevezi az embereket, és követeli, hogy a Discovery Channel "vessen véget az élõsködõ emberi lények születésének propagálásával".

A Discovery Communications cég szóvivõje szerint mostanáig nem vették komolyan Lee fenyegetéseit és követeléseit. A cégnél - amely a Discovery Channel, az Animal. Planet és a Science Channel csatornákon keresztül 180 ország másfél milliárd elõfizetõjéhez jut el - azt mondják, csütörtök reggel folytatják a munkát, mintha semmi sem történt volna.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!