2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ezrek Earl-õdnek az Egyesült ÁllamokbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-02 12:24:58
Több ezer embert köteleztek otthonaik elhagyására az Egyesült Államok keleti-partvidékén, miután korábbi gyengülése után szerdán ismét négyes kategóriájú hurrikánná erõsödött az Earl névre keresztelt ciklon.
A vihar, amelynek belsejében a széllökések ereje meghaladja az óránkénti 215 kilométeres sebességet, várhatóan pénteken közelíti meg az Észak-Karolina államhoz tartozó szigeteket.

A Miamiban mûködõ Nemzeti Hurrikánfigyelõ Központ számításai szerint a ciklon várhatóan az Egyesült Államok keleti partjával párhuzamosan halad majd, ezért a vészhelyzeteket kezelõ szövetségi ügynökség, a Fema több mint 1100 kilométernyi partszakaszon, Észak-Karolinától Massachusets államig adott ki hurrikán-figyelmeztetést.

2010 eddigi legveszedelmesebbnek tûnõ hurrikánja miatt, Barack Obama amerikai elnök felszólította a Fema vezetõit, hogy készüljenek a „legrosszabb esetre”. A vihar valószínûleg sok amerikainak okoz majd bosszúságot, mert várhatóan pont akkor söpör majd végig a keleti partvidéken, amikor az amerikaiak nyárbúcsúztató hosszú hétvégéje miatt még sokan terveztek tengerparti pihenést. (Hétfõn, a Labor Day nevû ünnep miatt munkaszüneti nap van az Egyesült Államokban.)

Earl a hétfõn áramkimaradásokat és árvizeket okozott több karibi szigeten is. Nyomában egyébként már közeledik a térség felé a Fiona nevû trópusi vihar, és kialakult a Gaston névre keresztelt ciklon is. Ez utóbbi, az elõrejelzések szerint, a földrengés sújtotta Haiti felé tart.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!