2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Úgy érzi, minden a tolvajoknak kedvezForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-09-21 11:11:44
A betörések ellen szeretne valamit tenni a csökmõi Vetési Imréné, aki már nem elõször élte át, hogy többszázezer forint értéket vittek el tõlük.

Két évvel ezelõtt költöztek el Akácfa utcai vályogházukból a Vörösmarty utcára egy modernebb lakásba. Korábbi házukat nem adták el, s ott hagyták benne a családfõ szerszámait, munkaeszközeit, mert az új helyen nem fért. Már költözésük után betörtek a régi lakásba, és elvittek egy közel százhúszezer forint értékû hegesztõ trafót. Rendõrségi ügy lett a dologból, de Vetési Imre saját maga is utána járt az esetnek. Akkor a nyilvánosság elé tárták a velük történteket, hiszen a végén már úgy tûnt, õk járnak rosszul, ha megpróbálják visszaszerezni a saját tulajdonukat, illetve megfékezni a tolvajokat. Ez ugyanis könnyen önbíráskodásnak minõsíthetõ.

Idén augusztusban megismétlõdött a két évvel ezelõtti tortúra. Augusztus 17-én délután két óra tájban tizenéves fiuk épp ment a lakatlanul hagyott ingatlanhoz, és észre vette, hogy valaki járt ott. Hívták a rendõrséget, és a körzeti megbízott hamarosan meg is jelent a helyszínen. Nyomokat is találtak, amiket lefotóztak. Vetési Imre külföldön dolgozik, és a felesége nem tudta pontosan, mik hiányoznak, csak a nagyobb tárgyakról tudott nyilatkozni. Ami biztos volt, hogy eltûnt egy compact nagyteljesítményû és egy kisebb CO hegesztõ. A rendõrök este felvették a jegyzõkönyvet, és elvitték a kitörött ablaküveg néhány darabját. Mindannyian látták, hogy az elkövetõk összetakarítottak maguk után, az üvegdarabokat is összesöpörték. Az asszony várta volna, hogy a rendõrök hívnak nyomszakértõt, vagy vesznek ujjlenyomatot, ami szerinte szép számmal akadhatott a lakásban, de egyik sem történt meg.

Szinte napi kapcsolatot tartott a rendõrökkel, ezért 22-én értesítette õket, hogy egy kovácsüllõ is hiányzik a feltört épületbõl, valamint két villanymotor. Augusztus 24-én beutazott Berettyóújfaluba, hogy panaszt tegyen a rendõrségen, de csak a váróteremig jutott. Ott az ügyeletes rendõr meghallgatta, és azt mondta, Zsákán kell panaszt tennie.

Azóta több mint egy hónap telt el, de még semmi eredmény nincs az ügyben. Vetésiné Icuban pedig napról napra szaporodnak a kérdések. Nem érti, miért halad ilyen lassan a nyomozás. Tudja, hogy a rendõrségnek rengeteg ilyen üggyel van dolga, de akit megkárosítanak, annak ez nem elég magyarázat.

Augusztus 22-én sérelmeitõl hajtva kezdeményezett egy lakossági összejövetelt. Szerette volna felhívni a figyelmet a faluban történt betörésekre, ötleteket, javaslatokat várt a megoldásra, de teljes érdektelenség fogadta. Úgy érzi, a rendõrségi ügyintézés nem hatékony, az embereket pedig mindaddig nem érdekli a dolog, amíg nem hozzájuk törnek be. Ezt valószínûleg a betörõk is így érzik, hiszen a Vetésiék esete után hamarosan egy olyan ingatlanban is felbukkantak, amelynek tulajdonosa csak kéthetente tartózkodik Csökmõn. Továbbá egy asszonyt és a lányát is megkárosították, míg õk dolgozni voltak. Hazatérve csatatér várta õket, és otthonukból eltûntek még a legalapvetõbb használati tárgyaik is. Egy felújítás alatt álló lakásba nem rég a gázvezetéket is elvágták a betörõk, hogy hozzájussanak a gázbojler fûtõszálához.

Hozzászólások
Beküldte: macika (2010-10-20 14:26:49)

Valamit tenni kellene,hogy ne legyen ez a sok betörés,lopás!Csak van valami megoldás????

Beküldte: mz/x (2010-10-05 12:04:31)

Ez nagyon szép! Szegény károsult nem csak úgy érzi de így is van! Ezt mutatja az Önkormányzati választás eredménye is! Hajrá Brazilia, hajrá cigányok!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!