2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
M4: marad az eredetiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-11-19 15:19:10
A civilek által javasolt nyomvonalat vizsgálják, de várhatóan elutasítják.

Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Gáborján, Hencida, Váncsod, Bojt és Nagykereki településeket érinti majd az M4 gyorsforgalmi út Berettyóújfalu és a román határ közötti mintegy 32 kilométeres szakasza – tájékoztatott az elõkészítés munkálatairól szerdán a Nemzeti InfrastruktúraFejlesztõ Zrt. (NIF). A bihari térségben civilek és polgármesterek korábban azt javasolták, hogy Újfalutól délre, Mezõpeterd felé, a 42-es út mentén húzódjon a nyomvonal. Ez hosszabb, mint az eredeti elképzelés szerinti, de támogatói úgy látják, sokkal több települést kapcsolna be a gazdaság vérkeringésébe.

 

A civilek által több változatban is benyújtott javaslatok egyikének környezetvédelmi vizsgálata ma is folyik, az NIF-nél azonban – a szakhatóságok eddigi nyilatkozatai alapján – gyakorlatilag nem látnak esélyt arra, hogy az eredeti tervektõl eltérõ változatot fogadjanak el.
Már semmit sem tehetünk, beletörõdtünk a helyzetbe – mondta Kincses László, az M4-est Biharnak Egyesület elnöke, aki szerint bebetonozzák a nyomvonalat, miközben nem tudni, hol csatlakozik majd a gyorsforgalmi az M35-öshöz.

 

folytatás >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!