2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újfalui világcsúcsok az országos bajnokságonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-12-05 11:54:28
Címkék: Bihari hírek
Második helyezést ért el az Eötvös DSK mind a nõi, mind pedig a férfi csapatversenyben a napokban Beleden megrendezett huszonegyedik magyar fekvenyomó-bajnokságon.

Az ország legnagyobb fekvenyomó-viadalán 14 nõi és 18 férfi csapat összesen 231 versenyzõje vett részt, köztük a berettyóújfalui Eötvös DSK 14 ifjúsági és junior korú sportolója.

Mikula Norbert háromszoros ifjúsági világbajnok kiemelkedõ teljesítményt nyújtott: a „királykategóriának” tartott +125 kilogrammos súlycsoportban új ifjúsági világrekorddal és junior országos csúccsal 277,5 kilós nyomásával lett bajnok. Mikula az erõemelés mellett a fekvenyomásban is az egyetlen olyan fiatal versenyzõ, aki ifjúsági, junior és felnõtt bajnoki címet szerzett egyazon évben. Õ minden idõk legeredményesebb ifjúsági fekvenyomója a világon, mivel rajta kívül 260 kilogrammon felül nem teljesített senki.

Szintén világcsúcs-beállítással diadalmaskodott Makrai Éva, aki a -56 kilogrammos súlycsoportban 118 kilós nyomásával gyõzött, ezzel négy súlycsoportban tartja a junior országos rekordot (-44, -48, -52, -56 kg).

folytatás >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!