2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem csitul a belharc a megyei MSZP-benForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2010-12-15 18:06:36
Nem merült fel a hajdú-bihari MSZP feloszlatása a vasárnapi választmányi ülésen. Ezt mondta egy tegnap megjelent sajtóhírre reagálva a Kovács László, a párt alelnöke. A Magyar Nemzet úgy tudta, hogy a politikus Juhászné Lévai Katalin korábbi kizárása miatt teljes megyei tagrevíziót javasolt. Közben kiderült: a párt alelnökével ellentétben vannak olyan megyei szocialisták, akik támogatnák a teljes felülvizsgálatot és egy új elnökség megválasztását. A jelenlegi megyei elnök, Zsiros Zsolt úgy látja: éppen a kritizáló választókörzetben lehetnek álpárttagok.

November 22-én zárta ki Juhászné Lévai Katalin volt szocialista országgyûlési képviselõt az MSZP megyei etikai bizottsága. Úgy tudjuk, többek között azért döntöttek így, mert a politikus az önkormányzati választások idején az MSZP tagjaként nem a pártot, hanem a DISZ Kulturális és Sportegyesületet segítette, és több alkalommal megakadályozta, hogy küldöttgyûlések határozatképesek legyenek. A Magyar Nemzet információi szerint a hajdú-bihari politikus ügye miatt a párt vasárnapi választmányi ülésén Kovács László alelnök teljes tagrevíziót javasolt. Az alelnök cáfolja az állítást.

- Nem volt szó tagrevízióról, senki nem hozta ezt szóba, hiszen nem volt semmi olyan téma, ami ezt indokolta volna – nyilatkozta Kovács László, az MSZP alelnöke.

Kovács László az õszi önkormányzati választási idõszakban éppen Zsiros Zsolt mellett kampányolt. A politikus szerint szükség van megújulásra az MSZP-n belül, de nem Zsiros Zsolt ellenében

Juhászné Lévai Katalin, a Hajdúhadház központú 4-es számú megyei választókörzet szocialista elnöke addig nem ad interjút, amíg ügye véget nem ér, ezért helyettese mondott véleményt a tagrevízióról. Moczok Gyula szerint a sikertelen választások után szükség van tisztújításra és a választók bizalmának visszaszerzésére.

- Szerintünk a tagrevízióra mindenképp szükség van, mert ez a párt két választást nagyon elbukott, ez a két választás Hajdú-Bihar megyében még rosszabb volt, mint az országos átlagban, ezért úgy gondolom, mindenképp szükség van erre a megújulás érdekében – jelentette ki Mocok Gyula, a HBM-i MSZP Területi Szövetség 4. sz. választókörzeti elnökhelyettese.

Zsiros Zsolt megyei elnök azt mondja: éppen a 4-es számú választókörzet az, ahol õsszel tagokat kellett törölni a nyilvántartásból, ugyanis ott és az 5-ös számú, berettyóújfalui körzetben mesterségesen felduzzasztották a létszámot. Véleménye szerint a jövõben is fontos az ellenõrzés.

- Ahol szükség van, ott már megtettük. Ha lesznek arra utaló jelek, hogy máshol sincsenek rendben a nyilvántartások, ott is kellõ szigorral fogunk eljárni – ígéri Zsiros Zsolt, az MSZP megyei elnöke.

A megyei elnök szerint egyébként a hajdú-bihari választókörzetek többségében naprakész a tagnyilvántartás, a párt megyei vezetése pedig jogszerûen teszi a dolgát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!