2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Holnap reggel nyitják meg az orosz gázcsapokatForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-01-12 15:49:34
Magyar idõ szerint kedd reggel 9 órakor nyitja meg a gázcsapokat Oroszország -közölték az uniós elnökséget betöltõ cseh illetékesek Brüsszelben hétfõn.

Az orosz energiaipari óriáscég, a Gazprom szóvivõje a hírre reagálva azt mondta: akkor nyitják meg újra a gázcsapokat, amint az uniós megfigyelõk a helyükön vannak.

A Gazprom szóvivõje, Szergej Kuprijanov az AFP hírügynökségnek telefonon azt mondta: pontos idõpontot még nem tud mondani. Ez attól függ, hogy mikor lesznek helyükön a megfigyelõk. Brüsszelben a Gazprom vezérigazgató-helyettese, Alekszander Medvegyev is azt mondta: reméli, hogy kedden elindíthatják a gázszolgáltatást.

Oroszország a múlt héten zárta el az Ukrajnába vezetõ gázcsapot, azzal vádolva meg Kijevet, hogy ellopja az Európának szánt gázt. Ezt az ukrán vezetõk tagadták. Moszkva azzal a feltétellel hajlandó csak újraindítani a gázszállítást, ha Kijev beleegyezik, hogy orosz szakemberek is legyenek a földgáz útját ellenõrzõ megfigyelõcsoportban az Európai Unió ellenõrei mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!