2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Harmincnégy dolgozónak mondtak fel a Cívis Hotels szoboszlói szállodájábanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2011-01-16 10:54:42
Nettó 800 millió forintért kelt el a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb, a szerzõdésben azonban nemcsak a vételárról, hanem az alkalmazottak sorsáról is döntöttek.

A névtelenségét továbbra is õrizni kívánó vásárló nem veszi át a szálloda 34 alkalmazottját, bár vannak, akikekkel tárgyalnak az új munkafeltételekrõl – mindezekrõl Buga Imre, a Cívis Hotels Zrt. felszámolóbiztosa beszélt a Naplónak. – A munkaügyi központnál már bejelentettük a csoportos létszámleépítést, s mindenben A munka törvénykönyve szerint járunk majd el. A felmondási idõk különbözõek, az adás-vétel után azonban felmentjük az alkalmazottakat a munkavégzés alól – tájékoztatott a Kelet-Holding Zrt. vezetõje.

Tíz nap az átvételre

Az adás-vétellel kapcsolatban elmondta, az ügylet az ütemterv szerint halad, s január 27-éig lezárul. Azt követõen 10 nap lesz a hotel átadására, átvételére. Kérdésünkre, a hitelezõk miként fogadták az eredetileg meghirdetett 1,2 milliárd helyetti 800 milliós ajánlatot, Buga Imre úgy fogalmazott: mivel nem volt hitelezõi választmány, így (bár ez nem lett volna kötelezõ) a biztosított hitelezõkkel tárgyalta meg a vételárat, s velük sikerült megegyeznie errõl. Érdeklõdésünkre azt is elárulta, összesen két ilyen biztosított hitelezõ volt, kilétükrõl azonban engedélyük nélkül nem mondhat el semmit.

 

folytatás >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!