2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Egyetemes imahét BerettyóújfalubanForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-01-20 16:31:03
A Magyar Református Szeretetszolgálat munkájába nyerhettek bepillantást azok a keresztények, akik részt vettek az ökumenikus imahét keretében a volt Megyeháza dísztermében megtartott igehirdetésen és filmvetítésen.

A városban mûködõ különbözõ felekezetû hívek elõtt Majláth József, helyi református lelkipásztor mutatta be a szeretetszolgálat lelkészigazgatóját, Fodor Gusztávot és Czetõ Gergõ adománykoordinátort. Igehirdetésében Fodor Gusztáv arról beszélt, hogy jobb adni, mint kapni. Elmondta: a szeretetszolgálat 2006-os megalakulása óta beleszeretett ebbe az igébe, s ezért is lett folyóiratuk, illetve honlapjuk neve is a Jobb adni, mint kapni. Az adás, az ajándékozás tulajdonképpen olyan gondoskodó szeretet, amely jelen van a magánéletben, a hivatásban, a munkában, az egyházban, a baráti kapcsolatokban – sorolta a lelkész, hozzátéve: azok erõsek, akik tudnak adni, mert aki ad, ott mennyország van.Szolgálata után két kisfilmet vetített le a lelkészigazgató. Egyik film a Kárpát-medencében zajló karitatív munkájukat mutatta be, másik az Afganisztánban, illetve a földrengés sújtotta Haiitiben végzett áldozatos munkájukról szólt.

Majláth József az est végén emlékeztetett arra, hogy a berettyóújfalui egyházközség is részt vesz a Magyar Református Szeretetszolgálat programjaiban, így a Szeretethíd megszervezésében és lebonyolításában, a Nyilas Misi programban, de éppen a szeretetszolgálattól kapott a Toldi Miklós Református Általános Iskola iskolabútorokat is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!