2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Háború nincs, víz van - állítja Hajdúszoboszló polgármestereForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2011-01-20 18:23:31
Háború nincs, víz van - röviden így reagált Hajdúszoboszló polgármestere, Sóvágó László a Független Hírügynökség érdeklõdésére a sajtóban megjelent hírre, hogy nemcsak gazdasági, hanem politikai kérdéssé vált a termálvíz kitermelés ügye a fürdõvárosban. Cáfolta, hogy politikai kérdés lenne a gyógyvíz ügye.

A népszava csütörtöki számában jelent meg, hogy a városban két új luxusszálloda épül, melyek medencéit szeretnék a híres gyógyvízzel feltölteni. Ennek kitermelését azonban szigorú korlátok szabályozzák; a kapacitás nem növelhetõ, így a szállodások most kétségbeesetten próbálnak kontingenshez jutni. A lap úgy tudja, ehhez elsõsorban Fideszhez közeli felsõbb kapcsolatokat igyekeznek mozgósítani.

A tervek szerint csütörtöki ülésén tárgyalná a város képviselõ-testülete a kérdést, ám a polgármester azt foga javasolni - az illetékes bizottsággal egyetértésben-, hogy a testület vegye most le napirendjérõl a kérdést; folytassanak további vizsgálatokat, és a következõ ülésen tûzzék napirendre az elõterjesztést - mondta még az ülés elõtt a Független Hírügynökségnek Sóvágó László, Hajdúszoboszló független polgármestere.

 

folytatás >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!