2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Sikeres volt a közös programForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2011-01-20 20:25:07
Új tanulási formák elterjesztése, és a készségek fejlesztése - ez volt a célja Létavértes és Derecske közös pályázatának. A 100 millió forint uniós támogatásból hátrányos helyzetû gyerekeknek és felnõtteknek szerveztek szakköröket, táborokat és tanfolyamokat.

Negyven négyzetméterrel bõvült a létavértesi könyvtár alapterülete. A számítógéptermet uniós támogatásból alakították ki. Az új helyiség a dolgozóknak és a látogatóknak is nagy segítség.

- Egy olyan teret tudtunk kialakítani a könyvtárhasználóknak, ahol kényelmesen elférhetnek, és azoknak is lesz elég helyük, életterük, akik csak a számítógépet szeretnék használni, így külön lesznek az olvasók és az informatika iránt érdeklõdõk – magyarázza Pappné Szabó Mária könyvtáros.

A bõvítés is része annak az Európai Uniós pályázatnak, amelyen összesen 100 millió forintot nyert a létavértesi Városi Könyvtár és Mûvelõdési Ház Derecske önkormányzatával együtt közmûvelõdési célokra. Másfél év alatt húsz féle programot szerveztek. Több, mint ezer hátrányos helyzetû gyerek és felnõtt részvételével.

- Nagyon sok értéket teremtettünk ezzel a projekttel, aminek eredményei még csak ezután fognak igazán megmutatkozni, tehát folyamatossá kell tennünk az eddig nagyon sikeres együttmûködést – hallhattuk Dutkáné Papp Katalin intézményvezetõ projektmenedzsert.

A mai zárórendezvényen elhangzott, bár a program véget ért, folytatják a munkát. A következõ másfél évben az önkormányzat költségvetésébõl és a részt vevõk hozzájárulásából tartják majd fent a programokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!