2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hazavitték a gyereküket az újfalui kórházbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-02-05 12:14:04
Hogyan fordulhat elõ, hogy influenzagyanús nagyobb gyereket betesznek az újfalui kórház normál gyermekosztályára? – méltatlankodott egy édesanya pénteken, amikor egyéb kellemetlen tapasztalatairól is beszámolt. Úgy gondolta, a nyilvánosság talán segíthet, hogy változzanak a körülmények.

Összefoglalva, a következõket mondta el: 5-6 éves korú gyerekek közé fektettek be a hét közepén egy 16 év körüli fiatalt, akinek erõsen fájt a háta, és magas, 39 fokot meghaladó láza volt. Másnap, vizitkor a fõorvosnõ közölte vele: azért fáj a háta, mert influenzás.
Érkezett olyan beteg is, akinek az édesanyja határozottan megmondta, hogy az otthon hagyott másik két gyermeke influenzás. Ennek ellenére ezt a testvért is a nem influenzások között helyezték el.
„Egy este sürgõsen elemlámpákat osztottak ki, mert több órás áramszünet volt várható – mondták a nõvérek. A nõi mosdót mûszaki okok miatt nem lehetett használni (a vécé lehúzásakor a tusolóban jött vissza a szennyes tartalom), a férfi mosdó viszont higiéniailag minõsíthetetlen állapotban volt” (részletezését nem idézzük).
A telefonáló szülõ gyermeke villanyoltás után nyugtalanul hánykolódott az ágyban, ezért mégis felkapcsolta a villanyt, s látta, hogy csótányok futnak szét a fehér takarón. A többi gyerek ekkor azt mondta, hogy napközben is jönnek a bogarak. Volt olyan szülõ, aki a gyermeke viszketõ bõrére krémet szeretett volna kapni a nõvértõl, de azt a választ kapta: se itt, se más osztályon nincs, vegye meg, és hozza be. Mindezek együttes hatásával magyarázható, hogy a gyermekosztályról ezekben a napokban két szülõ is saját felelõsségére hazavitte a gyermekét – hallottuk az édesanyától.

Felvetéseit a kórház fõigazgatója, dr. Muraközi Zoltán tudomására hoztuk, aki egyrészt megígérte, hogy az influenzások elhelyezésével és a bogarakkal kapcsolatos hírnek utánajár.
– Az alapbetegség kezelésére szükséges gyógyszerek rendelkezésre állnak, de valóban szoktuk kérni a betegektõl, hogy az egyéb, speciális gyógyszereiket hozzák magukkal – mondta. – Az áramszünet mindössze 30 percig tartott. Leégett ugyanis a fõkapcsoló, s a javítás idejére a dolgozók elemlámpákat osztottak ki. Elõfordulhat, hogy a mosdó állapota panaszra ad okot, hiszen kórházról van szó, de, ha jelzik a takarítás szükségességét, azonnal intézkednek, s ahol dugulás van, ott igyekeznek minél elõbb elhárítani – tette hozzá a berettyóújfalui kórház fõigazgatója.


Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!