2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Életmentõ adomány a mentõsöknekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-02-17 09:36:45
Egymillió forint értékben a biharkeresztesi, hétszázezer forint értékben pedig a berettyóújfalui mentõállomás kapott az életmentéshez szükséges orvosi mûszereket, eszközöket a Országos Mentõszolgálat Alapítványtól (OMA).

Az adományokat szombaton adta át Kalmár Klára, az OMA irodavezetõje, hangsúlyozva, hogy az  eszközök megvásárlása a mentõsökkel egyeztetve, a két város és környezetükben élõ emberek, ott mûködõ vállalkozások, hivatalok jóvoltából valósulhatott meg.

– Egy sokoldalúan használható, értékes motoros váladékszívó, 2 GPS, gyermek- és egyéb rögzítõeszközök, vércukormérõ készülék, modern defibrillátor érkezett hozzánk – emelte ki a legfontosabbakat az adományok közül Varga János, a biharkeresztesi mentõállomás vezetõje, aki hangsúlyozta: a 42-es út közelsége miatt ellátási körzetükben, sajnos, igen sok a baleset. Az új eszközökkel az eddig kevésbé ellátott mentõautójuk felszereltsége javult.

– Többek között 3 újat kaptunk az elavult fonendoszkópok helyett, érkezett speciális lélegeztetõ maszk, három pulzoximéter, melyek a vér oxigén telítetségét mutatják és egy modern defibrillátor – sorolta Boros Barnabás az újfalui mentõállomás vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!