2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Lakodalmas mulatság PocsajbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-03-13 19:57:21
Negyedik alkalommal rendezte meg a Román-Magyar Lakodalmas és Võfélytalálkozót Pocsaj önkormányzata és a Román Kisebbségi Önkormányzat a hét végén.
Pocsaj - Negyedik alkalommal rendezte meg a Román-Magyar Lakodalmas és Võfélytalálkozót Pocsaj önkormányzata és a Román Kisebbségi Önkormányzat a hét végén.

A március 5-én megrendezett eseményre - az elõzõ éveket túlszárnyalva – több, mint 600 érdeklõdõ jött el többnyire a környezõ településekrõl, számos meghívott võfély, tánccsoport. Meghívott vendégként vettek részt: Vitányi István országgyûlési képviselõ, és Kocsis Róbert a Megyei Közgyûlés alelnöke, valamint a román testvértelepülések vezetõi.

Délután 2 órakor már megkezdõdött a mulatság: a helyi tájháznál kikérték és elbúcsúztatták az álmenyasszonyt, természetesen nagy sírás-rívás közepette, majd a násznéppel együtt visszavonultak a „lakodalmas házhoz”. Itt sült hurkával, kolbásszal várták a násznépet, a vendégeket.

 

Az iskVõfélytalálkozóola tornatermében délután 5 órakor Kecskés Gyula polgármester, Mazsu Jenõné, a Román Kisebbségi Önkormányzat vezetõje nyitotta meg a rendezvényt, majd Vitányi István országgyûlési képviselõ mondott köszöntõ beszédet.

 

Beköszöntõ versek egész este

Az est folyamán a számos fellépõ, võfély gondoskodott arról, hogy szem ne maradjon szárazon: mindenféle beköszöntõ-, leves-, pörkölt-, süteményverssel, számos tréfával, maskarázással szórakoztatták az igen népes közönséget. A több helyrõl érkezõ néptánccsoportok, népdalkörök is mulatós hangulatot teremtettek a zsúfolásig megtelt teremben.

A kissé hosszúra nyúlt mûsorok után a várva-várt vacsora is igazi lagzis volt: a nemrégiben csigacsinálón készített csigatészta került a húslevesbe, majd a pörkölt és a töltött káposzta is magukét beszéltek. A sütemények egy részét a helyiek segítõ asszonyok készítették, ízlett is mindenkinek.

 

Hajnalig tartott a mulatság

 

A mûsor és vacsora végeztével az aulában reggelig tartó mulatsággal folytatták a találkozót: ropták is a táncot hajnalig, mint az igazi lakodalomban, melyhez a talpalávalót a Bürkös zenekar szolgáltatta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!