2024. április 24. Szerda, György.
 
Marad az Arany János KollégiumForrás: http://www.murakoziistvan.hu/helyi_hirek
Utolsó módosítás: 2011-03-13 19:53:35
Az önkormányzat rendkívüli testületi ülésen döntött arról, hogy a város két kollégiuma, a Kossuth utcai Szabó Pál, illetve a Honvéd utcai Arany János Kollégium közül az utóbbi látja el a következõ tanévtõl a kollégiumi feladatokat.

Az elõzményekrõl Muraközi István polgármester elmondta: a testület múlt év december 27-i rendkívüli ülésén fogadott el akciótervet arra vonatkozóan, hogy – a nem kellõ kihasználtság miatt (106 lakó helyett 71, illetve 72 kollégista) - intézmény összevonást hajt végre 2011 szeptemberétõl. A mostani döntést alapos feltáró munka elõzte meg: mindkét kollégiumban adatokat gyûjtöttek a tanulói létszámra, tanulmányi eredményekre vonatkozóan, kihelyezetett bizottsági üléseket tartottak mindkét helyszínen, de külsõ szakértõi véleményt is kértek annak érdekében, hogy minél kisebb érdeksérelemmel legyen biztosított a kollégiumi ellátás a bihari térség központjában. Az oktatási és kulturális bizottság nem hozott határozatot: egységesen tartózkodtak a tagok, így a döntés a testületre hárult.

A polgármester hét szempontot ajánlott a jelenlévõ 11 képviselõ figyelmébe: a meglévõ épület állapotát, az épület elhelyezkedését, megközelíthetõségét, a balesetvédelmi szempontokat, létszámadatokat, az épület késõbbi hasznosítását, az anyaintézmény tanulóinak számát, illetve a szabadidõ hasznos eltöltésének lehetõségét (sport, számítógép-használat).

A vita során három képviselõ – Gyula Ferencné, Tisóczki József és Boruzs Imre – megfogalmazta véleményét, miszerint az Arany János Kollégium lássa el a jövõben a bentlakásos intézményre háruló feladatokat. Az indokok közt szerepelt, hogy nemrég újították fel az épületet, nyílászárókat cseréltek, felújították a vizes blokkokat, akadálymentesítették is a városszéli kétszintes kollégiumot.

A képviselõk végül egyhangúan megszavazták a Szabó Pál Kollégium bezárását, mellyel a kollégiumi feladatok ellátásával az Arany János Kollégiumot „ruházták fel”.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!