2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Arnóth Sándor halála okán új országgyûlési képviselõt és polgármestert választanakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-04-19 12:25:41
Püspökladány - Arnóth Sándor március 16-i tragikus halála okán június 5-én (vasárnap) új országgyûlési képviselõt választanak a Hajdú-Bihar megye 6. számû választókerületében élõk (Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep és Tetétlen), ezzel egyidõben pedig a püspökladányiak új polgármesterükrõl is dönthetnek.

A képviselõ-, illetve polgármester-jelöltek ajánlásához szükséges szelvényeket hétfõn kezdték postázni, s a héten az érintettek kézhez is kapják. A kopogtatócédulák segítségével május 6-án 16 óráig lehet jelöltet ajánlani, s a szelvényeket addig az idõpontig le is kell adni a helyi választasái bizottsághoz.


Keserû László, Püspökladány jegyzõjének tájékoztatása szerint a névjegyzék április 20-24. között tekinthetõ meg, s azalatt kell jelezni, ha valaki töröltetni, felvetetni vagy épp kihagyás miatt pótoltatni szeretné nevét. Az idõközi országgyûlési képviselõ választással kapcsolatosan a külképviseleti névjegyzékbe való felvételt május 13-án 16 óráig lehet kérni.

Igazolást kizárólag a választókerületen belülre személyesen, vagy meghatalmazott útján legkésõbb június 3-án 16 óráig, ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az legkésõbb május 31-én megérkezzen a választási irodához. Képviselõ-választás esetén igazolást az elsõ és a második választási fordulóra is lehet igényelni.
Polgármester az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja. Az országgyûlési képviselõ-választás második fordulóját (ha erre szükség lesz) június 19-én tartják.

A jelöltekrõl


Mint arról már beszámoltunk, a Fidesz-KDNP Bodó Sándort, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés elnökét indítja az idõközi országgyûlési képviselõ választáson, míg a ladányi polgármesteri posztra Dombi Imréné, jelenlegi alpolgármester a jelölt-jelöltjük.

A Jobbik a parlamentbe Rigán Istvánt, a 6. számú választókerületben 2010-ben is jelöltként indított politikust nevezte meg, míg polgármesternek Borsos Lászlót, a párt 44 éves helyi önkormányzati képviselõjét javasolják. Az LMP a sárréti város vezetõi posztjára nem állít jelöltet, országgyûlési képviselõnek – mint Nagy Tamás megyei vezetõtõl megtudtuk – Kocsány József 23 éves geológushallgatót jelölik. Az MSZP jelöltjeirõl még nem kívánt nyilatkozni, mint Zsiros Zsolt megyei elnöktõl megtudtuk, a héten sajtótájékoztatón mutatják majd be õket. HBN

 

Arnóth Sándort búcsúztatják Püspökladányban

3/27/2011 haon.hu | Püspökladány – Vasárnap, 13 órától búcsúztatják Arnót Sándort, Püspökladány polgármesterét. A gyászolók 11 órától folyamatosan róhatják le kegyeletüket Arnóth Sándor ravatalánál. Tovább ...

 

Arnóth Sándor - Gyászolnak, de az élet nem állt meg

3/18/2011 haon.hu | Püspökladány - A hajnalig virrasztók kis csapata még alig hagyta el a városháza mécsesekkel és virágokkal elborított bejáratát, amikor ugyanott péntek reggel a TV2-nek nyilatkozott Kósa Lajos debreceni polgármester a tragikus balesetben elhunyt kollégájáról, párt és frakciótársáról, Arnóth Sándorról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!