2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Öregek Napja MezõsasonForrás: www.haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-04-21 13:23:48
Mezõsas - 2011. április 9-én tartották a településen az öregek napi ünnepséget, ahol a község szépkorú lakosságát köszöntették.

Ez a rendezvény máskor õsszel az idõsek hónapi rendezvénysorozatban szokott lenni, de akkor a belvízi helyzet „elmosta” az ünnepséget. A helyi önkormányzatnak, de az ott lakó embereknek is sokkal fontosabb volt a belvíz elleni harc. Ám nem felejtkeztek el errõl a rendezvényrõl és most pótolták azt.

Az idõseknek mûsorokkal kedveskedtek a fiatalok. A helyi civil szervezet, a „Napraforgó” táncos hölgyei adtak szép mûsort. Felléptek a berettyóújfalui Toldi Miklós Általános Iskola néptáncosai és a körösszegapáti Nárcisz néptánccsoport tagjai is.
A megjelentek nagy tapssal köszönték meg a kiváló a fellépõk mûsorát.

Ebben az évben is megrendezésre került a „sütemények vetélkedõje”, ahol a zsûri nagyon nehezen tudta a legfinomabb, idõsek által készített süteményeket díjazni.

A mûsorok után a szépkorúak meglepetésül ajándékcsomagot is kaptak. Nagyon szép és megható pillanatai voltak az eseménynek, amikor a kerek születésnaposokat (70,75, 80, 85 és 90 éveseket) köszöntötték, valamint az 50 éves házassági évfordulós párokat ünnepelték.

Késõbb idõseknek ebéddel is kedveskedtek, amely után mind egy falatig elfogytak a jutalmazott sütik is.

Az ötvenedik házassági évfordulósokat  köszöntötték: Hegyi Károly és felesége, Sáfrány Károly és felesége, Hajdú Béla és felesége, Kapás János és felesége.

Ebben az évben töltik be a hetven évet: Bede Rezsõ, Nagy Sándor, Kovács Sándorné, Haraszti Lajos, Körösi Zsigmondné, Sáfrány Károlyné, Kiss Elekné és Tipanucz Sándor.

Hetvenöt évesek lettek: Sáfrány Károly, Kõrösi Zoltánné, Kenéz Sándor és Kiss Dezsõné.

Nyolcvan évet ünnepelték: Buka Sándorné, Kiss Jenõné, Miczura Sándorné, Eszenyi Magdolna, Furulyás Sándorné, Komáromi Elek és Lázár Endréné.

Nyolcvanöt évesek: Hatala Ferenc, Somi Gyuláné és Szabó Elek.

Kilencven évet ünnepelte  Fejes Lajos.

A rendezvényen jelen volt Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere is, és a terület országgyûlési képviselõje Dr. Vitányi István.

A sikeres összejövetel megrendezését Mezõsas önkormányzatán kívül támogatta a helyi Napraforgó civil egyesület, valamint a román kisebbségi önkormányzat és több magánszemély is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!