2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Községi majális MezõsasonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-04 09:17:45
Mezõsas – Mezõsas Önkormányzata úgy döntött, hogy 2011- ben a község lakói számára majálist, falunapot rendez.

Már nagyon régóta nem volt a községben hasonló rendezvény, így mindenki várta az április 30-i, szombati napot. A programok összeállításában, finanszírozásában, szervezésben a faluban mûködõ civil szervezetek és tenni akaró emberek segítettek. Az egész rendezvényt a Napraforgó civil egyesület fogta össze, támogatta, mint fõ szervezõ.

Reggel 9 órakor már 3 ugrálóvár is várta a gyerekeket teljesen ingyenesen a Mezõsasi Román Kisebbségi Önkormányzat jóvoltából. Délelõtt  megérkezett a fagylalt árus, akitõl szintén ingyen lehetett kapni a hideg édességet, köszönhetõen a Mezõsasi Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak.

Kézmûves foglalkozással várta a közönséget Virágos Lajosné és Virágos Fruzsina, ahol  karkötõt és kalászbábot lehetett készíteni. Kapás Henrietta mezõsasi kozmetikusnál ingyenes arcfestésre is volt módjuk. Miközben a gyerekek alig tudtak választani a  különbözõ  programok közül, a felnõttek az ebédfõzéssel voltak elfoglalva. A babgulyást Sápi János vállalkozó és a Szívós család jóvoltából teljesen ingyen kaphatták meg a mezõsasiak.
Akik birkapörköltet kértek, azok már minimális összegért vehettek szép nagy adagokat.

Délután három fellépõ csoport színesítette a majálist; A berettyóújfalui Igazgyöngy Mûvészeti Iskola kis táncosai, valamint  a szintén a városból érkezõ Senior Tánccsoport adott elõ nagy tapsot kiváltó produkciókat. Mindkét tánccsoport vezetõje Hegedûs Ilona volt.  A néptáncot a körösszegapáti Nárcisz néptánccsoport mutatta be igen magas színvonalon Kanalasné Harasztosi Judit vezetésével. Szerencsére egész nap ragyogó napsütés fogadta a rendezvényre kilátogató igen szépszámú mezõsasi, illetve ide látogató embereket.
A majálist végül bál zárta, amelyhez a zenét a debreceni Rulett együttes szolgáltatta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!