2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Közeledik a helyi iparûzési adó (HIPA) bevallásának határidejeForrás: berettyoujfalu.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-04 11:36:37
Felhívás Berettyóújfalu Város Önkormányzatától Tisztelt Berettyóújfaluban mûködõ Vállalkozások/Vállalkozók!

Közeledik a 2010. évi helyi iparûzési adó bevallás és vállalkozók kommunális adója bevallás benyújtásának határideje (2011. 05. 31.!)

A helyi adókról szóló 1990. évi C. tv. alapján vállalkozó a gazdasági tevékenységet saját nevében és kockázatára, haszonszerzés céljából üzletszerûen végzõ

  • a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott egyéni vállalkozó,

  • a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott mezõgazdasági õstermelõ, feltéve, hogy õstermelõi tevékenységébõl származó bevétele az adóévben a 600.000 forintot meghaladja,

  • jogi személy, ideértve azt is, ha az felszámolás vagy végelszámolás alatt áll,

  • egyéb szervezet, ideértve azt is, ha az felszámolás vagy végelszámolás alatt áll.


A bevallási nyomtatványok, mentességi nyilatkozatok letölthetõk a www.berettyoujfalu.hu honlapról, illetve beszerezhetõk Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatalának Adócsoportjánál.


Az elkészített helyi iparûzési adóbevallásokat és a vállalkozók kommunális adójának bevallásait 2011. 05. 31-ig kell benyújtaniuk postai úton, vagy leadni a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál. Nemleges bevallás esetén is a nyomtatványok kitöltése kötelezõ!

Azoknak a mezõgazdasági õstermelõknek, akiknek õstermelõi tevékenységükbõl származó bevétele 2010. évben nem érte el a 600.000 Ft-ot, bevételükrõl nyilatkozniuk kell.


Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben iparûzési tevékenységet kezdenek, akkor a tevékenység megkezdésétõl számított 15 napon belül bejelentési kötelezettségüknek tegyenek eleget Adóhatóságunknál az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.


A megszûnõ vállalkozásoknak a megszûnést követõ 30 napon belül záróbevallást kell benyújtaniuk.




Polgármesteri Hivatal

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!