2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Bocskai életébõl és korából vetélkedtekForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-07 09:10:36
A Bihari Múzeum szervezésében – Krajcárné Sándor Mária vezetésével – kistérségi középiskolai vetélkedõt rendeztek csütörtökön a volt Megyeháza dísztermében.    

Bocskai_elete02.jpgA helyi Arany János Gimnázium, az Eötvös József Szakképzõ Intézet, a Szabó Pál Kollégium, az Arany János Kollégium csapatai mellett a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium két csapattal, a biharkeresztesi Bocskai István Szakközépiskola egy csapattal vett részt a vetélkedõn. A zsûri elnöke Kállai Irén, a Bihari Múzeum igazgatója, tagja pedig Nagy István, a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum muzeológusa volt.

A vetélkedõ elsõ részében a csapatoknak be kellett mutatniuk a korábban általuk készített, valamelyik hajdú település címerét. Említésre méltó, hogy három csapat is Hajdúhadház címerét választotta.

A következõ feladatban totót kellett kitölteniük a csapatoknak, melyhez két segédanyagot kaptak. Nagy László: Egy szablyás magyar Genfben, illetve Szabó András: „Téged Isten dicsérünk” Bocskai István Erdély és Magyarország fejedelme címû mûvek szolgálták az elméleti felkészülést.

Valamennyi csapat könyvjutalomban részesült, majd ebéd után ellátogattak a nagykereki Bocskai Kastélyba.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!