2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Színjátszók találkozása CsökmõnForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2011-05-09 10:22:26
Negyedik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a Nemzetközi Drámafesztivált, amelyen most öt település színjátszói mutatkoztak be.

Május 6-án egymást váltották az intézmény színpadán a különbözõ csoportok, és jobbnál-jobb elõadásokat láthatott a közönség. A jelenlévõket Tóth Katalin könyvtáros köszöntötte, majd a füzesgyarmati Füzecske bábcsoport mutatta be a Rest Miska címû népmesét. Õket Pálfi Judit és Mészáros Zoltánné készítette fel. Ezután következett a körösladányi Pajkos Kölykök drámacsoport, akik szintén egy mesével készültek, aminek A pletykás asszonyok volt a címe. Õket Sas Éva készítette fel. A legerõsebb állat címû népmesével a csökmõi mûvészeti iskola Mókaszín csoportja állt a nézõk elé. Õket Tóthné Almási Zsuzsanna oktatja a színjáték rejtelmeire. A nagyváradi HUncutkák, Rusz Csilla tanárnõ vezetésével Lázár Ervin egyik meséjét, a Hapci királyt dolgozták fel, és mutatták be Csökmõn. A dévaványai Rosszcsontok egy díjnyertes elõadást hoztak a fesztiválra, Boldis Julianna tanárnõ irányításával. Romhányi József mûvének átírt változatát mutatták be nagy sikerrel, aminek a címe a Róka és a holló. Õket váltotta a körösladányiak Figurák csoportja, akik a Sárga csikó mesét adták elõ. És a fesztivál záró elõadását a Blágáné Roza Mária tanítványai mutatták be. A csökmõi kamaszok, akik a Sületlenek nevet viselik, Horváth Péter közismert bohózatát, a Hófehérke és a hét törpe 2. játszották el.

A fesztivál a felkészítõ tanároknak szakmai megbeszéléssel zárult, ahol egy szakértõvel vitathatták meg a tanítási módszereket, és a drámajátékkal kapcsolatos dolgokat.

A rendezvényt a szombathelyi Tiszta Formák Alapítvány támogatta.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!