2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Békéscsabán a körösszegapáti iskolásokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-25 12:37:18
Körösszegapáti – Tanév végéhez közeledve a pedagógusok több lehetõséget biztosítanak arra, hogy a gyermekek tanúbizonyságot tehessenek megszerzett tudásukról.

Egy ilyen lehetõség a román nyelvû mese és prózamondó verseny. A rendezvény helye Békéscsaba volt ahová a körösszegapáti iskolából nyolc tanuló nevezett be. 
Ez a verseny felmenõ rendszerû. Elõbb az iskolák az osztályok tanulói közül választják ki a legjobbakat, majd azok legjobbjai iskolai szintû versenyen bizonyítják tudásukat. 
Azok a tanulók pedig, akik ott a legjobban szerepelnek jutnak el Békéscsabára, ahol Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyében lévõ román nyelvet tanulógyermekek legjobbjai jelennek meg. 
A zsûri alsó s felsõ tagozatos gyermekeket külön választva hallgatta meg a gyermekeket.

körösszegapáti gyerekek szép eredményeket értek el. Az alsó az tagozatos gyermekek közül 
1. díjat kapott: Kovács Boglárka 3. osztályos, különdíjat pedig Molnár Norbert 2. osztályos tanuló. Felkészítõ tanára Elekes Melinda Hajnal.
A felsõ tagozatos tanulóknál szintén elsõ lett Szabó Szabina Anita 6. osztályos,különdíjat kapott Szabó Julianna Éva 8. osztályos. Felkészítõ tanára Oláh Ildikó.

Meserajz pályázatot is hirdettek a szervezõk. A mesét mondó tanuló ezzel is igazolja, hogy megérti az általa tanult szöveget, mert egyes jeleneteit le kell neki rajzolnia. Az elkészített rajzokat is díjazták. 
Elsõ helyezést ért el rajzával Tamás Vivien hetedik, második Szabó Julianna Éva nyolcadik és  harmadik helyezett Tokai Tamás Sándornyolcadik osztályos tanuló. Felkészítõ tanáruk Oláh Ildikó.
A helyezést elérõ gyermekek sok oklevelet és sok szép ajándékot kaptak teljesítményükért. 

- Vmirjáncki József -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!