2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Trükkös tolvajok BerettyóújfalubanForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-27 12:05:10
Számtalanszor elõfordult már, hogy a trükkös tolvajok ilyen-olyan ürüggyel próbáltak bejutni rendszerint idõs emberek otthonába. Kedden délután egy 87 éves berettyóújfalui asszonyt két férfi keresett fel azzal, hogy az áramszolgáltató munkatársai.

Az idõs asszony a két férfi távozása után vette észre, hogy lakásából ellopták táskáját és megtakarított pénzét is. A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság lopás bûntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

A tolvajok trükkjeinek tárháza szinte kimeríthetetlen. Más és más ürügyet találnak ki, hogy néhány percre eltereljék a lakók figyelmét és pénzt szerezzenek. Rendszerint egyedülálló idõs embereket szemelnek ki maguknak. A trükkösök gyakran adják ki magukat valamely segélyszervezet, vagy hivatal munkatársának, aki pénzt hozott a sértettnek. A bankók általában nagycímletûek, amit elõbb felváltatnak, majd kifigyelve a pénz rejtekhelyet megszerzik azt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság fel hívja az állampolgárok figyelmét és kéri, ne dõljenek be a trükkösöknek és ne engedjenek be idegeneket a lakásba! Minden esetben gyõzõdjenek meg a személyek által elmondottak valódiságáról, kérjenek igazolványt, írják fel az adatokat, kérjék a hivatkozott szolgáltató segítségét. Egy telefonnal utána lehet érdeklõdni, hogy az a szolgáltató, melyre a bebocsátást kérõ idegenek hivatkoznak, aznap hol, mikor tervez óraleolvasást. A szolgáltató és az elõfizetõ között nincs készpénzforgalom. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a szolgáltató, vagy bankon keresztül utalja vissza, vagy a következõ havi számlában írja jóvá.

Vezendi Jánosné r.õrnagy, szóvivõ

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!