2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Oktatóterem a nõvérszállónForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-01 13:02:20
Az új ápolási igazgató – Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet – elképzelésének köszönhetõen, és Kun József gazdasági igazgató hathatós támogatásával egy üresen álló lakosztályt alakítottak át oktatóteremmé a Gróf Tisza István Kórház nõvérszállóján.

A kórház dolgozói és a polgármester elõtt Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató méltatta a kórház saját finanszírozásában elkészült, felnõtt oktatást szolgáló beruházás kialakítását, mellyel rövidtávon a kórház valamennyi dolgozója számára újraélesztési alapismereteket szándékoznak elsajátíttatni. Hosszú tavon pedig a felnõttoktatási akkreditáció megszerzésével helyszínt biztosítanak különbözõ egészségügyi és más tanfolyamok lebonyolítására.

Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet ápolási igazgató büszkén mutatta be a korábban üresen állt lakosztály oktatóteremmé való átalakítását. Mint fogalmazott, ez szimbólum, az élethosszig való tanulást jelképezi. A kialakításnak köszönhetõen, a továbbképzéseket házon belül fogják tudni megoldani. Négy munkaterület elsajátítására, gyakorlására nyílik lehetõség: vénabiztosításra, infúzióbekötésre, intubációra, légútbiztosításra, gyermek- és felnõtt újraélesztésre. Az eredmények kiértékelésére  számítógép áll a hallgatók rendelkezésére – részletezte az igazgatónõ. Egy kisebb helyiségben mini könyvtárat állítottak össze, de kiscsoportos tréningek lebonyolítására is alkalmas lesz a terem. A falakon a kórházi osztályok által készített posztereket helyeztek el, melyeken az ott folyó szakmai munkával ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Muraközi István polgármester gratulált az újabb kórházi beruházáshoz, amely szervesen illeszkedik a Berettyóújfalu, az egészséges város nevet viselõ projekthez, jóllehet, az intézmény saját finanszírozásból valósította azt meg.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!