2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hiánypótló könyv BerettyóújfalurólForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-03 18:05:54
A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalu Önkormányzatának közös kiadásában jelent meg könyv, melynek címe: Berettyóújfalu az új kõkortól napjainkig. A könyvet csütörtökön mutatta be a Bihari Múzeumban Lakner Lajos megyei múzeumigazgató.

bemutatón kiderült: utoljára 30 éve, 1981-ben jelent meg könyv a városról, tehát hiánypóló kiadás a mostani. Más közönséghez is szól, jóval szélesebb kör számára lehet hasznos olvasmány. A színes képekkel, fotókkal illusztrált könyvet finom süteményhez hasonlította a muzeológus, aki szerint kedvet kap az olvasó az ízléses kiadványhoz. Nagy érdeme a könyvnek a források beemelése, továbbá a legelsõ régészeti lelet bemutatása is. A történeti fejezetek után elkísér bennünket a könyv Berettyóújfalu XX. századi történetéhez.

A sors különös fintora, hogy a város éppen Trianon után lépett fejlõdési pályára, akkor indult be az igazi urbanizáció a településen. A sok történelmi szemelvény, a rengeteg fotó segítségével az „egyszervolt ember” kerül közel hozzánk – méltatta a könyvet az igazgató, aki felsorolta a szerzõket is: Hõdör István, Simay Gábor, Dani János, Török Péter, Bartha Ákos, Vajda Mária, V. Szathmári Ibolya. A XXI. század fordulójáról Kolozsvári István, Hamvas Lászlóné, Kissné Pásztor Irma és Kállai Irén írt.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!