2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újoncként diadalmaskodtak az újfalui lányok az NB II-benForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-07 12:58:34
Futsal - Újoncként indult és megnyerte a nõi NB II-es futsalbajnokságot az MVFC Berettyóújfalu csapata. A bihari lányok rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész pontvadászat során – mindössze egyetlen vereséget szenvedtek –, sõt a Magyar Kupában is szépen helytálltak, hiszen a legjobb négy közé jutottak, ahol a késõbbi gyõztessel szemben maradtak alul. Addigra azonban már több NB I-es gárdát búcsúztattak...

– A csapat lényegében nyáron alakult, miután a régi gárda nagy részét pesti nagypályás alakulatok „elcsábították”, s újjá kellett szervezni az együttest. Kis létszámú, de lelkes és kitartó társaság jött össze – elevenítette fel a kezdeteket Pallai Gábor, az újfalui lányok vezetõedzõje.

Túlszárnyalták a terveket az újfalui lányok

 

– A célunk az volt, hogy a rájátszás során a felsõházba kerüljünk, s minél jobb meccseket játsszunk. A lányok túlszárnyalták az eredeti elképzelést – jegyezte meg a mester, aki dicsérte tanítványai hozzáállását, mondván, mind erõnlét szempontjából, mind taktikailag mindent végrehajtottak, amit a tréningeken kért tõlük.


– Mi csak futsalra edzünk, nagypályára nem, s egy év alatt olyan tudásra sikerült szert tenni, amivel a többiek fölé kerekedtünk – vélekedett Pallai Gábor a siker receptjérõl. – Szépen teljesített a csapat, s az utolsó nap is teljes erõbedobással hajtottak a játékosok.
Mivel a zárófordulót Berettyóújfaluban rendezték meg, ráaadásként hazai pályán, saját közönsége elõtt ünnepelhette bajnoki címét az együttes.

Hosszú menetelés


A Magyar Kupában NB I-es csapatokat – például a Kiskunfélegyházát vagy a Ferencvárost – legyõzve menetelt az MVFC a legjobb négy közé, bár Pallai Gábor szerényen hozzáfûzte, szerencsés volt a sorsolásuk. Az elõdöntõben a késõbbi kupagyõztessel – a Közép-Európa egyik legjobbjaként számontartott Vestával – találkoztak, s érvényesült a papírforma, ám ezzel együtt is büszke lehet az alakulat a kupaszereplésére.
Az NB II-es bajnokság megnyerésével az újfalui lányok megszerezték a jogot, hogy õsszel az elsõ osztályban induljanak.
– Ez nagyban függ az anyagi lehetõségektõl, de azon vagyunk, hogy mihamarabb tudjuk ezt biztosítani – árulta el a fiatal szakember. – Ha sikerül a feltételeket megteremteni, indulunk az NB I-ben, ebben az esetben legalább két-három játékos igazolására mindenképpen szükségünk lesz – tette hozzá Pallai Gábor. – Viszonylag fiatal csapatról van szó, de minden adott, hogy összeálljon egy jó kis alakulat.

Az NB I. gyorsabb


Amennyiben az NB I-ben tudnak indulni, július végén elkezdik a felkészülést a következõ pontvadászatra. Az élvonalban gyorsabb a játék, s nagyobb fizikai állóképességet igényel, mint a másodosztály – tudtuk meg a szakembertõl.
– Ha fél év alatt felveszik a lányok a ritmust, nem foroghat veszélyben a bentmaradásunk – tekintett elõre Pallai Gábor, az újfalui vezetõedzõ.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!