2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Átadták a bihari Rendezvénycsarnokot Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-11 12:41:27
A térség legnagyobb befogadóképességû létesítménye 17 hónap alatt készült el és mintegy 600 millió forintba került.

Ötven százalékos uniós támogatást nyert a Bihari Rendezvénycsarnokmegvalósításához a Morotva Egyesület – derült ki Papp János, egyesületi elnök pénteki sajtóközleményébõl. A csarnok az elhunyt Fideszes országgyûlési képviselõ,Európai Parlamenti képviselõ: Pálfi István nevét viseli a jövõben. Az ünnepélyes névadót június 17-én tartják.

 

Berettyóújfalu új rendezvénycsarnoka

 

A majdnem 600 millió forintos beruházás alapkövét 2009. decemberében tették leBerettyóújfalu Szentmárton városrészében, a Morotva Ligetben. A Rendezvénycsarnok átadását eredetileg 2010. végére tervezték, de a rendkívül csapadékos idõjárás, valamint a West Balkán szórakozóhelyen történt tragikus események után bevezetett fokozott biztonsági elõírások betartása miatt szükség volt a befejezés idõpontjának néhány hónapos módosítására.

 

Már régi vágya a berettyóújfaluiaknak a rendezvénycsarnok

 

A rendezvénycsarnok megépítése már régi vágya volt a helybélieknek, mivel a bihari térségben nincs olyan fedett épület, ahol nagyobb tömegrendezvényeket tudnának lebonyolítani. A Rendezvénycsarnok megépítésével a jövõben már nem csak az idõjáráshoz igazodó, szezonális programokat szervezhet majd a Kedvezményezett Morotva Egyesület, hanem minden évszakban vendégül tudják látni a település és a térség civil szervezeteit és vállalkozásait.

Az 2003 óta mûködõ Morotva Egyesület a Bihari Rendezvénycsarnoképítésével nemzetközi, országos és regionális vonzerõvel rendelkezõ, hagyományosan megrendezésre kerülõ kulturális, mûvészeti rendezvények, fesztiválok infrastrukturális háttérfeltételeinek megteremtését tûzte ki célul. A bihari kistérségben nincs egyidejûleg több, mint 1600 fõ befogadására alkalmas fedett rendezvényhelyszín – az idõjárás miatt korábban folyamatosan maradtak el a programok. A projekt megvalósulásával a turisztikai vonzerõt jelentõ kulturális rendezvények lebonyolítása és további bõvítése biztosítottá válik, emellett a térségben élõ vállalkozói szolgáltatók és gyártók bemutatkozásukhoz megfelelõ helyszínre találnak – ezáltal megindulhat a forgalomnövekedés és új munkahelyek jöhetnek létre. A Bihari Rendezvénycsarnok fontos helyszíne lehet az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott Románia civil szervezeteivel és vállalkozásaival kialakítandó turisztikai és gazdasági célú együttmûködésnek is – határokon átnyúló konferenciák, rendezvények, kiállítások és vásárok révén.

 

PROJEKTADATOK:

A beruházás összértéke: 583. 289.134 Ft.

Az elnyert Európai Uniós támogatás: 291.644. 567 Ft.

Tervezõ: Generál-Építõ 98 Kft.

Vezetõ tervezõ: Lakatos Ferenc

Tervezõ: Rácz Sándor , Tóth Attila

Kivitelezõ: Mezei-Vill Kft.

Hasznos alapterület: 4348,45 négyzetméter

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!